Surova kazna za fudbalera u Kini – oduzeta plata i izbačen iz tima

Kazna zbog gaženjanagazio Aksela Vitsela – Rukovodstvo kineskog prvoligaša Šangaj Šenhue surovo je kaznilo svog fudbalera Kina Šenga zbog nasrtaja na Aksela Vitsela na utakmici tamošnje Superlige.

Belgijski vezista koji igra za Tjenđin stropoštao se na travu nakon duela sa Šengom u šesnaestercu protivnika jer ga je ovaj nagazio. Zbog tog poteza Šangaj je objavio da će kazniti svog fudbalera sa 40.000 evra i pride mu oduzeti platu koja mu je zagarantovana ugovorom do kraja sezone.

Na sve to Kin Šeng će od sada trenirati sa rezervama, a svaki zahtev za trtansfer koji usledi biće odbijen sve dok mu ne istekne ugovor sa ovim timom koji važi do 31. decembra 2020.
„Ekstremno neracionalno ponašanje našeg fudbalera pokvarilo je sliku ovog kluba i cele fudbalske Kine. Zbog njegovog poteza trud svih ostalih postao je obesmišljen. S obzirom na činjenicu da je u prvom kolu dobio žuti karton zbog ponašanja, upozorili smo ga pre utakmice sa Tjenđinom. Ipak, naše upozorenje nije imalo smisla i ne verujemo da je incident sa Vitselom bio slučajnost, već se radi o kontinuiranom kršenju discipline“, saopštili su čelnici Šangaja.

Ovaj klub je trenutno četvrtoplasirani tim u tamošnjoj Superligi posle dva vezana remija na startu šampionata.

(FOTO: Screenshot)

Izvor: Mozzartsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: