Superliga Srbije: Golman Vojvodine Simić zaustavio šampiona pred 20.000 gledalaca

Na startu u derbiju kola, gosti su upornom i bespoštednom borbom i zahvaljujući odličnim odbranama svog golmana, uspeli da stignu do zamišljenog cilja i velikog boda: Crvena zvezda – Vojvodina 0:0. – Odlično suđenje Lazara Lukića.

Radost ponovnog gledanja svojih ljubimaca bila je itekako primetna kod Zvezdinih navijača, koji su na premijeri, dobro ispunili tribine našeg najvećeg stadiona. Više od 20.000 gledalaca došlo je da vidi jednu novu Crvenu zvezdu, da pozdravi najnovija pojačanja i da treneru Dejanu Stankoviću poželi uspešan put ka petoj uzastopnoj tituli. Ali, čini se da će taj zadatak  biti težak, ne i nedostižan, jer je već na startu uporna i žilava Vojvodina, koja se kao i njen uvaženi rival sprema za evro premijeru, pokazala oštre zube…

Jasno je da je Zvezda još uvek ustvaranju tima, u kojem se određene konture već uveliko naziru. Ali, biće potrebno puno posla da Stanković sastavi dobar mozaik. Primetno je bilo odustvo Falćinelija, kome se Zvezda ovog leta zahvalila, a novi štoperski tandem: Dragović – Babić, ima zadatak da uspešno zameni Milunovića i Degeneka. Novosađani su se od starta, znajući dobro sve Zvezdine mane i vrline, opredlili da po svaku cenu sačuvaju  mrežu. Pokušavao je domaćin na sve moguće načine da se legitimiše kao ekipa koja će od starta jurišati na sva tri boda, ali je ispred sebe imao veoma žilavog i  motivisanog protivnika. Posle više od godinu dana publika se vratila na stadione, pa je to bila dobra prilika da Zvezdini navijači pokažu koliko vole svoj klub, da pozdrave najnovija pojačanja pre svih Dragovića i Krstičića, ali i da ostalim igračima i treneru požele sreću na novom fudbalskom putu…

Sa druge strane, Vojvodina sa novim trenerom Slavoljubom Đorđevićem, inače nekadašnjim igračom i kapitenom Crvene zvezde, stigla sa jasnom ambicijom  – da po svaku cenu pokuša da što više namuči svog uvaženog rivala, i da kad god joj se ukaže prilika i uzvrati dobrim protivudarom. Prava je šteta što je mladi desni bek gostiju Marko Bjeković zbog povrede morao da napusti teren već posle pola časa igre, jer je do tada delovao veoma dobro. Uspešno zatvarajući Zvezdinu levu stranu. Tek što ga je zamenio Cucin, je nakon velike gužve opasno zapretio Borjanu, najavljujući uzbudljivu utakmicu.

Vojvodina je, pošto su se domaći napadači dobro umorili, što od početnog pritiska što od teškog terena natopljenog vodom, krenula još odlučnije ka golu Borjana. Doduše, u fazi odbrane gosti nisu odustajali od glavnog opredelenja – da se sa svim raspoloživim snagama brane. Pred odlazak na odmor Kataia se poput šila probio sve do peterca, stvorio priliku Benu koji se lako okrenuo pored svog čuvara a zatim i snažno šutirao, ali je stativa bila  saveznik Novosađanima.

Tek što se krenulo sa centra Novevski je opet dobro zagrejao dlanove Milanu Borjanu. Zvezda je u 52. minutu imala priliku da povede. Ali, umesto do vođstva, Ben se propisno obrukao, šutiravši gotovo metar iznad prečke. ,,Lale,, se ni malo nisu uplašile prvaka, niti je njihova ekipa bila spremna da spusti glavu i kada je bila pred velikim iskušenjima. Šampion je u poslednje poglavlje meča krenuo na sve ili ništa. Ređale su se prilike pred golom Simića, ali je odbrana Novosađana bila sjajna. Na kraju, mogao je Milan Pavkov da bude heroj, ali ga je lako pročitao golman Simić, jedan od junaka derbija. Ni osam minuta nadoknade nije bilo dovoljno da Zvezda promeni rezultat u svoju korist…

Stadin: ,,Rajko Mitić,,.- Gledalaca: 20.360.- Sudija: Lazar Lukić (Resnik, Beograd).- Žuti karton: Rodić, Krstičić, Falko (Crvena zvezda), Busnić, Simić (Vojvodina)

Crvena zvezda: Borjan -, Gajić 6  (od 46. Bakojoko 6), Babić 6, Dragović 6, Rodić 6 (od 75. Eraković -), Krstičić 6, Sanogo 6 (od 46. Kanga 6), Ivanić 7, Katai 7, Ben 6 (od 71. Falko 6), Krstović 6 (od 75. Pavkov 6).

Vojvodina: Simić 8, Bjeković – (od 28. Cucin 7), Stevanović 7, Kovačević 7, Devetak 7, Topić 6 (od 60. Maksimović 6), Busnić 7,5, Novevski 7 (od 82. Bastajić -), Simić 7, Čović 7, Mrkaić 6 (od 61. Zukić 6).

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: