ATA Images

Kako su mediji već pisali, Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbija delegirala Pavla Ilića da bude glavni arbitar na 172. večitom derbiju i time mu ukazala veliko poverenje.

Biće to prvi put da sa pištaljkom u ruci predvodi ekipu sudija na najvećoj utakmici srpskog fudbala.

Ilić je sudija u usponu, ima 34 godine i pred sobom vreme da napravi ime u svetu arbitara i postane prepoznatljiv, možda i u evropskim okvirima.

ATA Images

Međutim, da bi Ilić došao uopšte do prilike da sudi „svetkovinu“ srpskog fudbala morao je da prođe kroz mnoge filtere, malo ljudi zna da je pre nekoliko godina tačnije 2021. godine dospeo u žižu javnosti zbog izuzetno sumnjivih radnji koje su obeležile meč gde je on bio glavni arbitzar. Tada kao arbitar u Prvoj ligi Srbije delio je pravdu na meču između domaće Sloge iz Kraljeva i Trajala iz Kruševca. Duel je završen 0:0, ali je mnogo interesantnije od samog rezultata broj kartona koje je Ilić podelio. Arbitar se čak deset puta latio za džep, devet je pokazao domaćima i samo jedan gostima uz penal za kruševački klub.

KAKVOG IGRAČA JE DOBILA SRBIJA! Dragulj Mančestera postigao spektakularan gol na debiju za reprezentaciju, gledajte i uživajte! (VIDEO)

Dodatnu sumju baca činjenica da je veliki broj kladioničarskih uplata glasio na broj žutih kartona i da je zbog toga meč bio pod istragom UEFA. Ono što je još čudnije u ovom slučaju jeste što su glavni inicijatori ovih nesportskih radnji bili službena lica. Svakako da ovo nije najbolja preporuka za debitanta kada je u pitanju najveća utakmica u srpskom fudbalu, ali opet ne preostaje nam ništa druge nego da verujemo da će sve proteći u fer-pleju i da će sudije biti u drugom planu.

Ostavi komentar

Translate »