Sudar na velikoj trci – Osetio sam da sam imao dobru poziciju da dobijem etapu – objašnjava Mark. Mišljenja oko toga ko je kriv za incident su podeljena

Četvrta etapa Trke oko Francuske je donela veoma zanimljiva dešavanja. Britanskom vozaču Marku Kavendišu se ponovila 2014. godina, dok je Peter Sagan (Slovačka) diskvalifikovan.

Razlog svega ovoga je sama završnica etape kada je došlo do sudara između njih dvojice. Usled svega toga je i Britanac morao da odustane, jer je utvrđeno da je polomio desno rame.

Sve se dogodilo na oko 200 metara pre cilja kada je Kavendiš, sa još nekoliko biciklista, krenuo u sprint, Peter ga je dokačio laktom, a on je pri brzini većoj od 60 kilometara na čas pao.

  • Osetio sam da sam imao dobru poziciju i da mogu da dobijem ovu etapu. Nažalost, dogodilo se upravo suprotno, ne samo da sam izgubio u ovoj etapi, nego sam morao i da odustanem od trke oko koje sam gradio celu karijeru – rekao je Kavendiš.

Mišljenja oko celog incidenta su podeljena, jedni tvrde da je Sagan ovo namerno učinio, dok drugi citiraju pravilnike i navode da mu je Kavendiš “ušao u putanju i da je morao da se zaštiti”.

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »