Vozač Rejsing Pointa Lens Strol rekao je da je bio pozitivan na korona virus posle trke Formule 1 za Veliku nagradu Ajfela u Nemačkoj, ali da se sada oseća dobro i da je potpuno spreman za predstojeću trku u Portugalu.

Strol nije vozio trku u Nemačkoj 11. oktobra pošto se dan pre trke nije osećao dobro, pa ga je u ekipi zamenio Niko Hulkenberg. Hulkenberg je zauzeo osmo mesto i osvojio četiri boda.

Strol je testiran uoči dolaska u Nemačku i rezultati su bili negativni, pa su mu bile dozvoljene aktivnosti, ali je u nedelju posle trke ponovo testiran i bio je pozitivan, preneo je Skaj.

Želim da vas obavestim da sam nedavno testiran pozitivno na korona virus posle Velike nagrade Ajfela. Od tada sam testiran negativno, osećam se 100 odsto dobro„, naveo je Strol na društvenim mrežama.

Formula 1 ima stroge protokole u vezi sa korona virusom, ograničen je broj ulazaka na stazu i oko nje, obavezno je održavanje distance, nošenje maski, a svaka ekipa napravila je sopstveni mehur. Strol je ; učestvovao u medijskim aktivnostima te sedmice, a bio je i sa ekipom u petak na treningu, ali se dan kasnije izolovao.

Na Nirburgring sam došao posle negativnog testa. U subotu se nisam osećao dobro, imao sam problema sa stomakom. Pratio sam FIA protokol i izolovao sam se, nisam ulazio u padok. Nisam bio spreman za trku pa sam u nedelju rano ujutro otputovao kući avionom. Pošto sam se i dalje osećao loše, obavio sam test, sutradan su stigli rezultati koji su pokazali da sam pozitivan, pa sam ostao kod kuće u izolaciji 10 dana. Na sreću, simptomi su bili prilično blagi„, naveo je Strol.

Takmičenje u Formuli 1 nastaviće se u nedelju trkom za Veliku nagradu Portugala, gde će se voziti prvi put posle 24 godine.

Testiran sam ponovo pre tri dana i rezutati su negativni. Osećam da sam u dobroj formi i jedva čekam da se vratim u ekipu i vozim u Portugalu„, dodao je Strol.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Portugala na programu je u nedelju od 14.10.

Ostavi komentar

Translate »