STRELJAŠTVO: Sanja Vukašinović osvojila prvo mesto na Prvenstvu Beograda

Članica „Novog Sada 1790” je u kvalifikacijama vazdušnom puškom osvojila prvo mesto sa 632,3 kruga, a ovaj rezultat je identičan zvaničnom evropskom rekordu. – Održano Prvenstvo Beograda standardnim vazdušnim oružjem

Srpska reprezentativka Sanja Vukašinović učestvovala je kao gost na turniru Honved kup u Budimpešti i takmičenje završila sa vrlo vrednim rezultatom. Vukašinovićeva, članica „Novog Sada 1790” je u kvalifikacijama vazdušnom puškom osvojila prvo mesto postavivši novi lični rekord – 632,3 kruga. Ovaj rezultat je identičan zvaničnom evropskom rekordu Norvežanke Dženi Stene sa Evropskog prvenstva 2020. godine. Drugoplasirana Katinka Sij, članica budimpeštanskog kluba KVSE, za srpskom takmičarkom zaostala je više od šest krugova – pogodila je 625,9.

Iako je bila najbolja u kvalifikacijama, Vukašinovićeva nije učestvovala u finalu. Honved kup je jedno od kriterijumskih takmičenja za sastav mađarske reprezentacije za Evropsko prvenstvo, pa u finalnim gađanjima učestvuju samo domaći strelci.

A na domaćoj sceni četiri kluba podelili su zlatne medalje na Prvenstvu Beograda standardnim vazdušnim oružjem u A programu (seniorska i juniorska kategorija) na strelištu „Novog Beograda – Ušće”.

Najuspešniji su bili domaćini. Takmičari „Novog Beograda – Ušće” – osvojili su četiri pojedinačne zlatne medalje, a uspešnom bilansu najviše je doprinela Kristina Lazarević koja se okitila sa dve titule prvaka grada vazdušnom puškom. Prvo je u takmičenju juniorki trijumfovala sa visokih 597 krugova. Do zlata u seniorskom takmičenju došla sa 596 krugova, koliko je pogodila i njena klupska drugarica Anja Knežević, ali uz slabiju poslednju seriju.

Takmičari „Akademca” su dominirali sa tri pojedinačne zlatne medalje u takmičenjima pištoljem. U seniorskoj konkurenciji uloge glavnih favorita su pobedama opravdali reprezentativci – brat i sestra Dimitrije Grgić i Jasmina Milovanović.

Zlato u seniorskom takmičenju puškom pripalo je Aleksi Simoviću („Novi Beograd – Ušće”).

U ekipnoj konkurenciji, Novobeograđani su osvojili tri prva mesta, dva su pripala „Policajcu”, a jedno „Partizanu”. U dve kategorije nije bilo prijavljenih ekipa.

Više od 60 pojedinaca ispunilo je norme za nacionalni šampionat. Prvenstvo Srbije u juniorskoj konkurenciji biće održano 13. i 14. februara u Nišu, a seniorski šampionat nedelju dana kasnije na istom strelištu.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: