Strelci Srbije na Svetskom kupu – Proverene snage i četiri juniora

Strelci Srbije na SK u Minhenu – Sportski direktor streljačke reprezentacije Srbije Srećko Pejović saopštio je sastav nacionalnog tima koji će učestvovati na Svetskom kupu u Minhenu od 17. do 23. maja. Uz sve seniorske reprezentativce koji su učestvovali na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru Srbiju će predstavljati i četvoro juniora.

Srbiju će na tom takmičenju predstavljati 16 strelaca: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Stevan Jovanović, Ivana Anđušić Maksimović, Andrea Arsović, Dragana Todorović, Milica Babić, Sanja Vukašinović, Dimitrije Grgić, Damir Mikec, Duško Petrov, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jasmina Milovanović.

U sastavu su svi seniorski reprezentativci koji su učestvovali na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru, a uz njih će Srbiju predstavljati i četvoro juniora: Lazar Kovačević (omladinski vicešampion Evrope vazdušnom puškom), Stevan Jovanović, Milica Babić i Sanja Vukašinović (svi puška).

Oni će u nekim disciplinama gađati u konkurenciji za plasman (za koju jedna zemlja može da prijavi najviše tri strelca), a u nekim za takozvani „em ku es test“. Kao i na svakom Svetskom kupu, strelci van konkurencije gađaju za „em ku es test“, za minimalni kvalifikacioni rezultat, koji mora da postigne svaki potencijalni učesnik predstojećeg Svetskog prvenstva ili Olimpijskih igara.

U svim disciplinama puškom nadmetaće se troje strelaca: Milutin Stefanović, Andrea Arsović i Ivana Anđušić Maksimović, dok će se svih šestoro reprezentativaca pištoljem takmiti u konkurenciji za plasman.

Posle Minhena srpske strelce očekuje još jedan Svetski kup, u Gabali, u Azerbejdžanu, u junu.

U kalendaru Svetske streljačke federacije su ove godine samo tri, umesto uobičajena četiri turnira Svetskog kupa. Prvi je održan u Nju Delhiju, a srpski reprezentativci su, kao i većina evropskih strelaca, propustili turnir, održan neposredno uoči prvenstva „starog kontinenta“ u Mariboru.

Finale Svetskog kupa biće održano upravo u Nju Delhiju, u oktobru.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: