Strast, ponos, kreativnost – basketaši Srbije tri na tri

Ponos srpskog sporta -Novi Sad danas ima svetske prvake u novom olimpijskom sportu: basketu tri na tri. Koliko se basket tri na tri razlikuje od košarke kao sporta, kako i gde treniraju zvanično najbolji basketaši na svetu i da li se već spremaju za Olimpijske igre u Tokiju? U srpskoj Atini njihov spartanski duh iskušavao je Aleksandar Stojanović.

Basket tri na tri igra 250 miliona ljudi širom sveta. Iz Novog Sada dolazi ekipa koja je najbolja na planeti u tom sportu. Zato nema boljeg mesta da se predstave momci koji su bez premca na svetu i to u novoj olimpijskoj disciplini.

Oni su prvaci sveta 2012, 2016. i ove godine su odbranili titulu. Mišljenja su da je to najlepši trenutaka u životu kada je sportska karijera u pitanju. Neverovatno ponosno se osećaju. Kažu, ima doza neke besmrtnosti u svemu tome.

Jedna stvar koja krasi sve njih je taj pobednički mentalitet i želja da napreduju iz dana u dan. Oni žele da pobeđuju i prosto su tužni kada izgube. To je ta razlika između šampiona i prosečnih sportista.

Vest da je basket postao olimpijski sport nije ništa promenila u njihovom radu. Ima dosta vremena do OI. Naravno oni žele da idu korak po korak, a prvi je da se kvalifikuju, a svesni su činjenice da im je ovo možda i poslednja šansa da odu na najveću svetsku sportsku svečanost.

Ovako opisuju sebe i ljubav prema ovom sportu – strast, ponos, kreativnost, iprovizacija, inteligencija, agresivnost, energija i besmrtnost.

Godišnje odigraju oko 20 turnira, mnogo vremena provode zajedno, a prava potvrda prijateljstva je da nikada ne dosade jedan drugom.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: