STRAŠNI ŠUTER MILOG LICA Ko je Sanja Radosavljević, devojka koja je Slovenkama dala osam golova iz devet pokušaja?

Posle utakmice protiv Slovenki koje su naše rukometašice odigrale na Evropskom prvenstvu u Švedskoj sve kolege su bile očarane Sanjom Radosavljević. Nasmejana 22-gošnjakinja, osam od devet puta je pogodila u mrežu golmana Slovenije i izazvala ovacije na tribinama.

Dan posle trijumfa, Sanja je bila još raspoloženija. U društvu starijih koleginica, došla je na dogovoreni intervju. Želeli smo najpre da čujemo kako se u toj devojčici probudila ljubav prema rukometu.

  • Sa šest godina sam počela da treniram i tata mi je bio prvi trener. Možda je on najzaslužniji što sam počela da se bavim rukometom, on je probudio ljubav prema ovoj igri, mada sam iz sportske porodice i brat voli sport, bavi se njime – kazala je za „Blic“ Radosavljevićeva.

Ističe da joj je podrška starijih koleginica od velikog značaja.

  • One su najzaslužnije što sam ovako dobro odigrala. Pre svega ovo je pobeda tima. Uvek ekipu stavljamo na prvo mesto, pojedinci koji obeleže neku utakmicu stalno se menjaju.

Pitamo je da li je imala tremu?

  • Ma ne. Inače, kada krene utakmica ne razmišljam previše. Samo izađem i igram – smeje se, a onda dodaje. – Volim da se čujem sa porodicom pre nego što izađem na teren. Recimo da mi je to više ritual, a neke posebne amajlije nemam.

Sve naše rukometašice su veoma vesele i pozitivne. Zato „adrenalin“ dižu slušanjem muzike.

  • Lično obožavam muziku i sve slušam. Imamo i glavnog di-džeja u timu, to je Kristina Liščević. Malo smo uz muziku proslavile u autobusu pobedu nad Slovenkama, a onda smo već počele da se pripremamo za Špankinje – rekla je Radosavljevićeva.

Zna mlada rukometašica šta bi trebalo da bude naš ključ u meču protiv Špankinja.

  • Jaka odbrana. One su fizički jake, odlično napadaju. Slabo su odigrale protiv Šveđanki, ali verujem da će se za nas dobro spremiti. Biće jako dobar meč, ali mo moramo mnogo bolje da odigramo u odbrani – rekla je Sanja.

A onda i jedan diplomatski odgovor za kraj.

  • Pitate me koliko možemo u Švedskoj? Nikad se ne zna. Ovo je ženski sport, lopta je okrugla. Sada da li ćemo mi postići veliki uspeh ili samo uspeh, ne smem sa sigurnošću da tvrdim. Hoću samo da odigramo najbolje što možemo i nadam se da ćemo biti nagrađene za volju, borbu, trud, želju.

Volela bih zlato oko vrata

Sanja ima i cilj u reprezentaciji kojem teži.

  • Kako bi bilo dobro da na sledećim Olimpijskim igrama osvojimo zlato i slušamo našu himnu. Volela bih, kada me za pet godina budete pitali, šta je tvoj najveći uspeh, a ja da kažem zlato na Igrama.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: