Strahovita Furija – Gasolovi, Ćaćo, Ljulj, Rubio

Furija ima sprema strašan tim – Selektor Španije Serđo Skarijolo saopštio je imena jedanaest igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Osvajači tri od poslednja četiri Evrobasketa, aktuelni šampion Evrope ponovo će imati strahovito jak sastav, i pored istostanaka Rudija Fernandesa, Serža Ibake i Felipea Rejesa, što zbog zdrastvenih problema, što zbog godina i novih ugovora, i važiti za glavne favorite za novo zlato.

Skariolo je pozvao dva para NBA braće – Paua i Marka Gasola, odnosno Uanća i Vilija Ernangomesa, a tu su još i Serhio Rodriges, Riki Rubio, Aleks Abrinjes i Nikola Mirotić, takođe članovi timova najjače lige sveta, kao i legendarni Huan Karlos Navaro, Serhio Ljuj, i Fernando San Emeterio.

Dvanaesti član tima doći će sa B liste, a na njoj se nalaze, između ostalih, Pau Ribas, Kino Kolom, Giljem Vives, Alberto Abalde, Ilmane Diop, Pjer Oriola…

Četrdeseto izdanje Evrobasketa biće održano od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumunije i Turskoj, a Španci su u grupi C – koja se igra u Klužu – zajedno sa Hrvatskom, Češkom, Crnom Gorom, Mađarskom i selekcijom domaćina.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: