Stonoteniserke Novog Sada započinju takmičenje u Ligi šampiona

Stonoteniserke Novog Sada u petak, u Francuskoj, započinju takmičenje u Ligi šampiona. Četvorostruke uzastopne srpske šampionke nalaze se u B grupi u kojoj je domaćin i nosilac grupe Mec, uz češki Hodonjin i španski Girbau Vik. Najbolja dva tima prolaze u četvrtfinale, dok druga dva nastavljaju takmičenje u Ligi Evrope.

„Velika je čast i privilegija predstavljati svoju zemlju i svoj grad u elitnom društvu gde je 16 najboljih timova Evrope. To su eminentni klubovi sa desetostruko većim budzetima od našeg, ali ne pobeđuju uvek bogatiji što smo već dokazali u Ligi Evrope. Ono što je činjenica jeste da je naš tim ubedljivo najmlađi, jedini smo bez strankinje, dok svi drugi u svojim sastavima imaju kineske igračice i to po dve u postavi. Biće pravi izazov igrati protiv njih“, kaže predsednik kluba Dan Fracile.

„U petak od 13 časova prvi protivnik biće Hodonjin koga je Novi Sad, u maju ove godine, pobedio u četvrtfinalu Lige Evropa. Potom, u isto vreme ali u subotu, sledi meč sa Španjolkama, a onda i sa domaćinom Mecom u nedelju od 18.

„Hodonjin je sada jači za Japanku Muri, kao i za iskusnu Ukrajinku Bilenku. To je skroz drugačiji sastav nego lane. Međutim, naše igračice Aneta Maksuti i Tijana Jokić pokaze su sjajnim igrama u Evropi prošle sezone da mogu da se nose sa svima. I ovoga puta pružićemo šansu juniorkama Radmili Tominjak i Reki Bezeg pošto je naše najveće pojačanje Anamaria Erdelji sprečena i neće nažalost nastupiti ovoga puta“, kaže trener Slobodan Stojanov koji se osvrnuo i na preostala dva rivala.

„Španski Girbau Vik i francuski Mec se takođe oslanjaju isključivo na kineskinje igračice. Svi su došli u najjačim mogućim sastavima, pa je to jedinstvena prilika za naš mladi tim da pokaže koliko može protiv tako skupocenih timova koji su sklopljeni da osvoje evropsku titulu. Na nama je da pokušamo da im pokvarimo te planove. Već smo jednom to učinili, a istina sada će biti mnogo teže. Pobedu niko ne može obećati, ali borbu, izgaranje to je već odavno deo nas i što je nas dovelo do evropskog krema“, dodao je Stojanov.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: