Stefano Komini šampion TCR serije, Borković sedmi na svetu, uz 4. i 5. mesto u Makau

Džejm Neš ostao bez krune poslednjeg vikenda TCR šampionata zbog udesa u prvoj trci, iako je do trkačkog vikenda u azijskom raju za igre na sreću bio lider

Dušan Borković je poslednjeg trkačkog vikenda TCR šampionata u Makau osvojio četvrto i peto mesto što mu je bilo dovoljno da na kraju bude sedmi u generalnom poretku.

Titulu je uz veliku dozu sreće osovjio Stefano Komini, jer se zbog velikog broja udesa na poslednje dve trke i nije puno vozilo, skoro pola krugova i nije odvezeno, dok su mnogi protekli pod sigurnosnim vozilom.

U prvoj trci Borkovićev klupski kolega Mato Homola u prvom krugu posle restarta udario je od pozadi u lidera šampionata Džejmsa Neša i izbacio ga iz trke za titulu, posle krkljanca u krivini samo četiri autobobila prošla su dalje, među kojima i naš automobilista, dok ih se desetak zakucalo, a ostali nisu mogli da prođu.

Do kraja više nije bilo vožnje, pa je pobedio Stefano Komini, drugi je bio Žan Karl Verne, a treći Tiago Montiero, Dušan Borković završio je kao četvrti.

U drugoj trci na uličnoj stazi u Makau najbolje je krenuo Tiago Montiero, pretekao dva rivala na startu i izbio na čelnu poziciju, koju je lako zadržao do kraja, jer je posle novog udesa trka prekinuta u trećem krugu, a po nastavku je odvezen samo još jedan.

Drugi je bio Žan Karl Verne, treći Pepe Oriola, četvrti Stefano Komini, a peti Dušan Borković.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: