Štefanek i Španović najbolji u izboru sportskih novinara

BEOGRAD – Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek i bronzana atleticarka iz Rija Ivana Španović najbolji su sportisti Srbije za 2016. godinu u tradicionalnoj anketi Udruženja sportskih novinara Srbije.

Kada su u pitanju tradicionalne novinarske godisnje nagrade, ovaj put nagrada „Novinar godine“ nije dodeljena jer nijedan od predloženih kandidata nije ispunio sve kriterujume.

Nagrada „Kamera godine“ pripala je snimatelju SOS kanala Marku Jerkoviću, a nagrada „Branka Prelević“, novinarki RTS-a Sanji Vujisić.

„Dopisnik godine““ je Zoran Janković iz Sportskog Žurnala, priznanja za „Životno delo“ dodeljena su Dušanu Stamenkoviću iz Leskovca i Vladimiru Dediću iz Beograda, a specijalno priznanje za „Izdavački poduhvat“ Branimiru Vasiću iz Beograda za monografiju „150 godina od osnivanja Prve beogradske streljačke družine“.

Specijalna priznanja dobili su Dragan Todorović novinar Politike za „“ksluzivnu vest“, Vesna Antić novinarka SOS kanala za „Uredjivacki poduhvat“ i Aleksandar Lokner, takodje iz SOS kanala, za eksluzivni TV prilog.

Žiri je radio u sastavu Stevan Kovačević, predsednik i članovi Dragiša Kovačević, Predrag Sarić, Zoran Marković, Aleksandar Cvejić i Mirko Kovačević.

Svečana dodela nagrada obaviće se 20. januara u Svečanoj dvorani Skupštine grada Beograda.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

0 Thoughts to “Štefanek i Španović najbolji u izboru sportskih novinara”

  1. Nas vrhunski sportista Davor Stefanek je potpuno zasluzeno izabran.Bravo Srbija .Volim moje rvace.

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: