Stadion Jedinstva menja ime: Počast Draganu Džajiću

Teren Jedinstva sa Uba menja ime – U dresu našeg kluba je Džaja napravio prve igračke korake i zato je najlogičnije da nosi njegovo ime – poručuju sa Uba

Stadion ovdašnjeg FK Jedinstvo dobija ime legende Crvene zvezde i srpskog fudbala, Ubljanina Dragana Džajića.

Stadion je do skoro bio ruiniran, a od kada je fudbalski as Čelsija i reprezentativac Srbije, takođe Ubljanin Nemanja Matić preuzeo brigu o Jedinstvu, finansirao je i kompletno renoviranje igrališta u predivan sportski objekat, kapaciteta 4.000 mesta, a planirano je da tribine budu kompletno pokrivene.

Povodom odluke uprave Jedinstva, da stadion ponese ime svojevremeno najboljeg levog krila sveta, te počasnog građanina Uba, u ponedeljak će biti priređena svečanost u sali Doma kulture, a o Džajiću će govoriti proslavljeni fudbaleri, ponikli u ovom ubskom klubu – braća Dušan i Dragan Savić, Nemanja Matić i Radoslav Petrović. Biće prikazan i dokumentarni film o istoriji ubskog fudbala, te otvorena izložba fotografija Dragana Savića “Veliki fudbal male varoši”.

– Osnovano 1920. godine, Jedinstvo se ubraja u najstarije i najpoznatije fudbalske klubove Srbije. U dresu kluba, prve igračke korake načinio je legendarni Dragan Džajić, zvanično najuspešniji fudbaler Jugoslavije u 20. veku, rekorder po broju nastupa za reprezentaciju, dugogodišnji direktor i predsednik Crvene zvezde, pod čijim vođstvom su crveno-beli osvojili Kup evropskih šampiona i postali svetski klupski prvaci, zato je najlogičnije da stadion ponese ime neponovljivog Džaje – poručuju iz Jedinstva.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: