Srpskim rukometašicama za Olimpijadu neophodni bodovi protiv Mađarica (17.30, RTS)

Bez obzira na ishod meča sa Rusijom, rukometašicama Srbije neophodni bod(ovi) protiv Mađarske.

Još od trenutka kada im je žreb namenio (redom) Rusiju, Mađarsku i Kazahstan za rivale na trodnevnom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Đeru od 19. do 21. marta, najbolje rukometašice Srbije znaju da će im debitantski odlazak na ovo takmičenje od osamostaljivanja države najviše zavisiti od onoga što budu napravile u drugom kolu, tj. subotnjem duelu sa domaćinom.

Jer Kazahstanke, u teoriji ali i realno, imaju najmanje šanse da uzmu jednu od dve „vize“ za Tokio.

– Mađarice, kao i Ruskinje, imaju veći rezultatski pritisak od nas. S obzirom da su njhove lige i ulaganja u rukomet svetlosnu godinu ispred onoga što mi imamo. One moraju, a mi jako želimo da odemo u Tokio. Posebno igračice koje će posle ovog olimpijskog ciklusa završiti reprezentativnu karijeru. Nismo favoriti, ali nam naš kvalitet, želja, partije sa poslednjeg Svetskog prvenstva i fenomenalan start na prošlogodišnjem šampionatu Evrope daju pravo da se nadamo najboljem. I protiv domaćina će mnogo toga zavisiti od našeg pristupa, mirnoće i zajedništva. Dobro ih poznajemo, pa znamo gde su Mađarice najčvršće a gde najranjivije – kaže srednji bek našeg tima Kristina Liščević.

Kako je pandemija korona virusa oterala publiku sa tribina, desetoplasirana ekipa sa EP 20202 neće imati domaći teren kao adut u rukama, ali zato deo energije i optimizam može da crpi iz činjenice da sve reprezentativke igraju u svojoj zemlji i to dobar deo njih u Ferencvarošu, gde selektor Gabor Elek zarađuje i trenersku platu, za razliku od 13-plasiranog tima sa istog EP, rasutog po mnogim državama.

U Mađarskoj veruju i da bi ovog puta mogao da im se posreći napravljeni spoj mladosti i iskustva, tj da će posle propuštenih Igara u Londonu 2012. i Riju 2016. opet biti akteri takmičenja na kom su uzeli jedno drugo, dva treća, dva četvrta i jedno peto mesto.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: