Srpski supermataronac sutra ulazi u Ginisa!

Supermaratonca Gorana Nikolića još samo jedna deonica, od Bara do Budve, deli od obaranja Ginisovog rekorda u broju svakodnevno istrčanih maratona!

Kragujevčanin Goran Nikolić krenuo je 3. septembra iz svog grada u misiju obaranja Ginisovog rekorda.

Ovaj sportista-rekreativac, inače slabovid (vidi samo 5 odsto na jedno oko), imao je pred sobom cilj da „pretrči“ 55 gradova u tri države – Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom „napada“ rekord potpuno zdravog sportiste. Sadašnji Ginisov rekord je 52 maratona za 52 dana i u vlasništvu je japanskog atletičara.

Goran je danas pretrčao pretposlednju deonicu, od Ade Bojane do Bara, gde je dočekan aplauzima domaćina i kolega atletičara. To je bio njegov 54. maraton u isto toliko dana i za kraj mu preostaje još deonica od Bara do Budve koju treba da pretrči sutra.

Goran, koji je inače upravnik Sportsko-rekreativnog centra za osobe sa invaliditetom Iskrau Kragujevcu, kroz cilj postavljen na Trgu Vladimira i Kosare protrčao je u društvu maratonaca iz grada pod Rumijom Dragoljuba Koprivice, Gorana Banovića i Svetozara Stamatovića.

„Hvala Dragu, Svetu i Goranu koji su mi mi pravili društvo i bili sjajna podrška na ovoj deonici. Radujem se što sam danas u Baru u predvečerje finala mog poduhvata i dolaska u Budvu. Završava se moja bajka…“, rekao je Nikolić nakon prolaska kroz cilj na centralnom barskom trgu.

On je dodao da je prevashodni cilj njegovog poduhvata promovisanje sportskog potencijala osoba sa invaliditetom.

“Promocija sportskog potencijala osoba sa invaliditetom ali i predstavljenje u regionu jedinstvenog sportskog centra za osobe sa invaliditetom ‘Iskra’ u Kragujevcu, koji pripada svim sportistima, ne samo Srbije nego i regiona. Smatrao sam da ću kao upravnik SRC ‘Iskra’ biti korisniji na drumu nego u fotelji. Povratna informacija je takva da je ova odluka bila ispravna. Pošto sam pri kraju poduhvata mogu već da se zahvalim upravama saobraćajne policije Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i domaćinima i vrhunskim maratoncima i rekreativcima koji su mi pravili društvo minula 54 dana“, rekao je Nikolić za MONDO.

VIDEO 

Izvor i foto 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: