U grupi sa Hrvatskom – Srpska reprezentacija izvučena je u grupu A koja se nalazi u Splitu

Osim naše selekcije u grupi se nalaze i ekipe: Hrvatske, Švedske i Islanda,

Nakon prve faze prvenstva, glavni deo takmičenja odigraće se u Zagrebu i Varaždinu. Finalni vikend Evropskog prvenstva odigraće se u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu u Areni Zagreb.

Evropsko prvenstvo na rasporedu je od 12. do 28. februara 2018.

– Nismo imali sreće u žrebu. Jako teška grupa, ali imamo svojih šansi sa Islanđanima i Šveđanima, pre svega. To su ekipe kojima možemo da pariramo. Realan sam, sa Hrvatskom će biti jako teško igrati u Splitu.

Oni su veliki favoriti, ne samo grupe, već i na čitavom prvenstvu. Vidim ih u finalu sa Francuzima. Poenta i cilj je izaći iz grupe sa dva boda, ako imaš ambicije da napraviš nešto na Prvenstvu. To bi bila odlična stvar – kaže srpski pivotmen Rastko Stojković i dodaje:

Printskrin: Youtube/EHF

Printskrin: Youtube/EHF

Žreb je ravnomeran, sve grupe su teške. Ono što našu odvaja je to što smo sa domaćinom u grupi. Svi rivali će protiv Hrvatske imati veći pritisak. Oni će biti motivisani i da nam se revanširaju za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva, kada smo ih pobedili u predivnoj atmosferi. Pretpostavljam da će i za njih atmosfera sada biti predivna.

To su utakmice zbog kojih vredi igrati i baviti se sportom. U takvim mečevima sazrevate kao igrač, u sportskom i psihološkom smislu. Sa jedne strane mi je drago, a sa druge, znam da su za nas mečevi sa Islanđanima i Šveđanima odlučujući. Kada bi preneli dva boda, a onda da tražimo svoje šanse sa Belorusima i Norvežanima – zaključuje Stojković.

GRUPE:

Grupa A, Split: Hrvatska, Island, Srbija, Švedska

Grupa B, Poreč :Norveška, Austrija, Francuska, Belorusija

Grupa C, Zagreb: Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Nemačka

Grupa D, Varaždin: Mađarska, Španija, Danska, Češka

Prošli put dve selekcije sastale su se u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu 2012 i tada je Srbija prošla u finale

Izvor i foto Telegraf

Ostavi komentar

Translate »