Rukometna reprezentacija Srbije priprema se u Staroj Pazovi za predstojeće Evropsko prvensto koje će se od 13. do 30. januara igrati u Mađarskoj i Slovačkoj. Golman reprezentacije Vladimir Cupara i Lazar Kukić govorili su u Jutarnjem programu o pripremama i predstojećim mečevima.

Izabranici selektora Tonija Đerone uveliko se pripremaju u Staroj Pazovi a na kraju priprema ih očekuju dve pripremne utakmice koje će igrati sa selekcijom Nemačke sedmog i devetog januara.

„Radimo već sedam dana u Staroj Pazovi, a atmosfera je odlična. Imali smo i jedan dan pauze. Danas smo se opet okupili i krećemo u završnu fazu priprem.“ istakao je golman reprezentacije Cupara.

Srbija će igrati u grupi C u Segedinu sa Ukrajinom i nekadašnjim i sadašnjim svetskim i olimpijskim šampionima, Francuskom i Hrvatskom. U prvom meču rivali će nam biti selekcija Ukrajine.

„Ta prva utakmica je najbitnija zbog samopouzdanja tima. I taj raspored nam odgovara. A druga utakmica koja nas očekuje sa Hrvatskom, snjvi znamo, biće odlučujuća u toj prvoj grupnoj fazi. I mi se pripremamo na najbolji mogući način i mislim da ćemo se kvalitetno spremiti i daćemo sve od sebe da prođemo prvu fazu, a za dalju ćemo videti.“ rekao je Kukić.

„Grupa jeste teška ali idemo korak po korak. Ta utakmica protiv Ukrajune je za sada najbitnija za nas. Biće teško ali znamo šta moramo da uradimo i nadamo se najboljem.“ rekao je Cupara.

Reprezentativci su istakli da će pripremni mečevi sa selekcijom Nemačke biti odlično finale priprema, jer imaju vrlo jak tim, a i ukratko su analizirali i selekcije favorita Francuske i Hrvatske.
Istakli su da će naša reprezentacija učiniti sve kako bi postigla malsimalan uspeh i obradovala naciju.

Ostavi komentar

Translate »