Srpski UFC borac polu teške kategorije, Aleksandar Rakić, jedan je od kandidata za šampionski pojas u bliskoj budućnosti.

Naš as je govorio o Svetskom prvenstvu koje se održava u Areni u Beogradu.

 Imamo jedno zlato i to je veliko za MMA, a organizacija u našoj prestonici velika je stvar za sport, koja ga šalje na viši nivo. Jednom mladom borcu je bitna odskočna daska pogotovo u ovoj amaterskoj ligi koja nije postojala kada sam ja počinjao 2011. godine. Bitno je za mladog borca da gradi bazu pre nego što krene u profi vode, pa možda dogura čak i do vrha UFC – počeo je priču Rakić i progovorio o popularnosti MMA.

– Iznenađen sam iskreno koliko su me ljudi podržvali i davali vetar u leđa pogotovo otkako sam 2020. godine promenio zastavu iz austrijske u srpsku i tamo nisam imao motivaciju i hteo da se borim za Srbiju i naš narod jer sam zahvalan što sam u mogućnosti da se borim pod srpskom zastavom. Bio je fenomenalan osećaj, MMA savez Srbije i ja radimo o tome da UFC dovedemo u Beograd i da se ovde borim za pojas- poručlo je Rakić.

Svi bruje o napadnutim poljskim borcima u Beogradu…

– Jako tužna vest i ja sam to čuo, a imam informaciju od saveza da momak koji je izboden nije životno ugrožen. Može se ovo svima dogoditi, a ne samo borcima, nije to zato što je SP u Beogradu jer svakome to može da se dogodi, tužne vesti, ali hvala Bogu nije životno ugrožen. Mi trenutno ne znamo ništa o napadačima. Naravno, MMA sport kao sport ne gradi borilačka veština već i karakter, kontrola nad sobom i to shvatiš tek kada stekneš malo iskustva kao stariji sa nekoliko prođenih mečeva. Ja sam mnogima idol i moram da se ponašam kao sportista, a hvala Bogu nisam imao nekih incidenata i zamolio bih borce i neborce da se ne iživljavaju nad drugim ljudima. Sport kao sport i samokontrola je nešto najlepše. Kada se boriš moraš da budeš hladnokrvan, bez emocija, ne forisraš ništa ako se desi nokatu desi se, ništa ne može preko noći. Ja sam 18 godina u borilačkom sportu i tek sam u poslednje dve godine u vrhu sporta.

On kaže da mu je podrška porodice bila ključna:

– Podrška porodice, supruge mnogo znači! Kada sam povredio koleno pre sedam godina bilo je mogućnosti da prekinem karijeru, ali sam vetar u leđa dobio od porodice i žene i rekli su mi da ja to mogu! Nakon toga dolazim u UFC i tu sam i dan danas. Bilo koji sport je sasvim dobro za dete, borilački sport kao što sam rekao, gradi karakter i samopouzdanje i ako uđeš u prostoriju imaš neku auru, a neko ko želi da trenira MMA, boks i ne znači da će biti borac, a ako se opredeli da to hoće… Teško je reći, ali nemojte da ih sprečavate. I ja sam roditelj… Moj meč će, nadam se, biti na leto, jer se i dalje oporavljam od operacije pre 8 meseci i očekujem povratak.

Ostavi komentar

Translate »