Srpski fudbaler Dušan Tadić je doneo bod Ajaksu u derbiju protiv PSV-a, golom sa penala u 90. minutu. Nakon gola, Tadić je ušao u žustru raspravu sa domaćim igračima, a potom je napadnut ipsred stadiona.

Ajaks je lider u holandskom prvenstvu, ima šest bodova više od PSV-a i utakmicu manje.

PSV je ovaj duel video kao retku šansu da se ozbiljnije uključi u šampionsku trku.

Ekipa iz Ajndhovena bila je na dobrom putu – vodeći gol postigao je Eran Zahavi u završnici prvog dela igre, lepim golom iz slobodnog udarca.

Postigao je PSV još jedan gol u 78. minutu, ali ga je poništio VAR zbog igranja rukom.

A onda, so na ranu je sipao Dušan Tadić, koji je postigao gol sa bele tačke u 90. minutu.

Odmah nakon gola, Tadić, kapiten Ajaksa, ušao je u duel sa kapitenom PSV-a, Denzelom Damfrisom, a ostali igrači su ih jedva razdvojili.

Tadić je nakon meča objasnio šta se dogodilo na terenu.

„Uzeo sam loptu i krenuo da izvedem penal… Trojica igrača PSV-a stajala su ispred mene, kopali su rupu kod penala i vređali me. Damfris me je vređao, rekao da nisam lider, da ću promašiti… Dao sam gol i šta je trebalo da mu kažem – hvala što si me vređao? Nije u mom karakteru da samo mirno odem… Hteo je da igra igrice sa mnom – nije bilo pametno“, rekao je Tadić.

Tu međutim nije bio kraj, pošto su navijači PSV-a čekali Tadića ispred stadiona i ispratili ga uz uvrede i pretnje, a srpskog reprezentativca su pogodili novčićem u glavu.

Ostavi komentar

Translate »