Srpski četverac osvojio zlato, dubl skul srebro

Dubl skul uzeo srebro a četverac zlato – Prvog finalnog dana 62. internacionalne regate – Bled 2017, posade koje su se takmiče pod zastavom Srbije osvojile dve medalje. Zlatna medalju osvojio je četverac bez kormilara, a srebro je pripal juniorkama u dubl skulu.

Četverac bez kormilara za seniore u kojem nastupaju mlađi seniori Zoran Rajić, Nikola Selaković, Nikola Cvijetić i Dušan Slavnić prigrabio je zlatnu medalju s vremenom 6:10.86 u trci u kojoj mu je jedini konkurent bila posada Švajcarske.

Srebrnu medalju osvojio je dubl skul za juniorke Anđela Nišević, Nataša Ilić u vremenu 7:52.83.

U seniorskom skifu na Bledu nastupaju dvojica srpskih mlađih seniora Andrija Šljukić i Igor Đerić. Šljukić je u četvrtoj grupi kvalifikacija u petak bio četvrti s vremenom 7:38.53, pa se plasirao u subotnje B finale u kojem nije nastupio.

Đerić je s drugim mestom u prvoj grupi kvalifikacija s rezultatom 7:30.37, takođe otišao u B finale u kojem je s vremenom 7:30.76 zauzeo četvrto mesto.

Popodne na program su kvalifikacije za nedeljna finala. Svi naši reprezentativci bi trebalo da nastupe u istim disciplinama.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: