Srpski bejzbol tim se u Americi sprema za EP

Seniorska bejzbol reprezentacija Srbije otputovala je na svoju prvu turneju po Sjedinjenim Američkim Državama.

U gradu Viting u saveznoj državi Indijana od 7. do 9. jula odigraće seriju od tri utakmice protiv ekipe Nortvest Indijana Oilmen, sastavljene od selektiranih, perspektivnih koledž igrača.

Turneju će okončati 11. jula duelom sa Ol star timom koledž ekipe iz jedne od najkvalitetnijih letnjih liga namenjenih usavršavanju koledž igrača, čiji se učesnici često nađu visoko pozicionirani na MLB draftu.

Reprezentacija će biti pojačana sa šest koledž igrača srpskog porekla koji će pokušati da izbore poziv za naredna reprezentativna takmičenja. Turneja predstavlja poslednju fazu priprema reprezentacije Srbije za predstojeće Evropsko Prvenstvo B divizije u Beogradu od 24. do 29. jula.

Utakmice će poslužiti kao poslednja provera forme pred duele sa selekcijama Grčke, Izraela, Švajcarske, Bugarske i Austrije. Srpska zajednica u Čikagu spremila je poseban doček reprezentativcima, karte za prva dva meča su već rasprodate a istorijskom prvom nastupu reprezentacije Srbije na severnoameričkom tlu prisustvovaće i ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama gospodin Đerđ Matković.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: