Srpske rukometašice Andrea Lekić i Dragana Cvijić završile sa reprezentacijom

Srpske rukometašice Andrea Lekić i Dragana Cvijić neće više igrati za reprezentaciju jer su odlučile da se oproste, potvrdio je selektor Uroš Bregar. Lekićeva i Cvijićeva su godinama bile nosioci igre nacionalnog tima, ali je došlo vreme da stave tačku na reprezentativnu karijeru.

„Sa Andreom Lekić sam obavio razgovor i rekla je da više neće igrati za reprezentaciju, Dragana Cvijić se takođe oprostila. Jelena Lavko se vraća nakon oporavka od povrede, samo je pitanje trenutka kada će se vratiti. Katarina Krpež-Šlezak se, kako je već poznato, oprostila zbog porodice i ritma igranja u Ligi šampiona“, rekao je Bregar i osvrnuo se na druge devojke koje će izostati.

I Dragana Cvijić neće više igrati za Srbiju

„Sanja Radosavljević se još uvek oporavlja od povrede, na rehabilitaciji je.“

Rukometašice Srbije okupile se pred početak novog ciklusa kvalifikacija za EURO 2022, a prve kvalifikacione utakmice igraće protiv Turske u Zrenjaninu 6. oktobara u 18 sati i Islanda u Hafnarfjorduru tri dana kasnije u istom terminu.

„Moramo da obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo. Dodatni razlog je što je jedan od domaćina i Slovenija, zemlja iz koje potičem, pa se moramo kvalifikovati i truditi se da tamo odigramo što bolje. Zadovoljan sam zbog plasmana na Svetsko prvenstvo u Španiji. Polako ćemo podmlađivati reprezentaciju i verujem da ćemo uraditi dobar posao i imati dobre rezultate“, rekao je Bregar na konferenciji za medije, prenosi Rukometni savez Srbije.

Selektor je istakao i da protiv Turske u sredu očekuje trijumf.

„Nivo turske lige i igračica se podigao u poslednje tri-četiri godine. Imaju predstavnika i u Ligi šampiona. Imao sam tu sreću da sa Krimom igram protiv njih, gde je i nekoliko turskih reprezentativki. Ali naš plan je pobeda i ništa drugo, iako postoji respekt i ne smemo da potcenimo protivnika“, zaključio je Bregar.

Rukometašica Marina Dmitrović optimistična je pred novi ciklus.

„Ciljevi su jasni. Jesmo malo u izmenjenom sastavu, ali imamo dovoljno vremena i dovoljno treninga da se spremimo i da se plasiramo, to će biti cilj, kakav god da je sastav. Verujem u selektora, verujem u predsednicu Milenu Delić i oni stoje iza nas da ćemo napraviti dobar posao. Turska odavno nije bila na nekom takmičenju. Mislim da smo mi kvalitetniji kao pojedinci i kao tim. Promenio im se selektor, verujem da su i oni podmlađeni. Moje mišljenje i za jednu i za drugu utakmicu je da treba da gledamo nas, da se skoncentrišemo na to da se mi dobro spremimo, da imamo svoj sistem i da tako napadnemo protivnika, zaključila je Dmitrovićeva.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: