Srpska NBA zvezda Aleksej Pokuševski se povredio na treningu

Srpski internacionalac Aleksej Pokuševski dobio je udarac u glavu tokom treninga tima Oklahome i jedno vreme neće biti u sastavu tima zbog prevencije od potresa mozga po pravilniku NBA lige. Još je neizvesno koliko će vremena mladi košarkaš odsustvovati sa terena do potpunog oporavka.

Kako je saopštio njegov trener, Mark Dejgnolt, peh na treningu se desio kada je Pokuševski nesrećnim spletom okolnosti udario glavom u koleno saigrača.

„Bila je to jedna ‘živa’ vežba (igra 5 na 5), a on je prosto pao na nečije koleno i prilično se udario. Ipak, dobro se drži i dobrog je raspoloženja“, rekao je strateg Tandera. 

NBA ima posebno propisan postupak u ovakvim situacijama i protokol podrazumeva seriju testiranja igrača, ali i određeni period koji treba da prođe u kojem igrač ne sme da pokaže nijedan simptom potresa mozga, kako bi mogao da se vrati treninzima i utakmicama.

Pokuševski je sa velikim nadanjima ušao u debitantsku NBA sezonu kao najmlađi draftovani igrač a Oklahoma ga je izabrala na NBA draftu 2020. godine kao 17. pika prve runde.

Na prvih pet mečeva u proseku je beležio jedan poen uz 3,8 skokova po nastupu i 1,4 asistencijeza oko 16 minuta na parketu.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: