Osma na svetu – Mlada Čačanka, Katarina Sekulić danas je zauzela osmo mesto u trci na 400m na Svetskom prvenstvu za mladje juniore/ke sa rezultatom 56.22s, što je daleko od njenog najboljeg rezultata, koji je istrčala samo dan pre.

Nažalost iscrpljena od prethodna dva dana i isto toliko trka i ličnih rekorda, poklekla je umoru i nije mogla brže. Ona je ostvarila veliki uspeh ulaskom u finale i novim ličnim rekordom koji je sada 54.68s. Pokazala je kako se bori kao lavica i da našoj kraljici sportova predstoji blistava budućnost, sa talentima kao što su ona i Tihomir Đorđević.

Ono što je interesantno kod ove trke, jeste da je pobedila Evropljanka iz Češke Barbora Malikova sa rezultatom 52.74s, kao i to da je pet takmičarki, od ukupno osam, istrčalo lične rekorde. To govori o činjenici koliko je trka bila brza, a konkurencija velika.

Predaha za našu Katarinu nema, tako da već u utorak sledi put za Groseto (Italija) gde će se održati Evropsko prvenstvo za starije juniore/ke od 20. do 23.jula 2017.godine.

Izvor i foto ASS

Ostavi komentar

Translate »