„Srbija zemlja sporta“ – Šesti Sajam sporta

Šesti Sajam sporta pod sloganom „Srbija zemlja sporta“.

Šesti međunarodni Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta održaće se od 24. do 26. novembra u Hali 1 Beogradskog sajma.

Kako se navodi u saopštenju SSS, svakoga dana na programu će biti besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu.

Besplatni zdravstveni pregledi biće dostupni na štandu Zavoda za sport i medicinu, a na raposlaganju je 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulina, ski skakaonica, tatami za borilačke sportove, teretana i još mnogo toga.

Sajam sporta 2017, pod nazivom „Srbija, zemlja sporta“”, okupiće 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnike najznačajnijih sportskih institucija – od Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Paraolimpijskog i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i najvažnije nacionalne sportske i obrazovne institucije.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske je specijani gost Sajma.

„U skladu sa ovogodišnjim sloganom ‘Srbija zemlja sporta’, tokom tri dana trajanja Sajma, podsetićemo se sjajnih sportskih rezultata koje je Srbija ostvarila u tekućoj godini, promovisati sportove, predstaviti nove sportske veštine, edukovati se, ali i zabavljati. Veoma sam ponosan što Sajam sporta iz godine u godinu raste i potvrđuje status vodeće sportske manifestacije u regionu“, izjavio je direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić.

Uz domaćine, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu će učestvovati i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta, Antidoping agencija Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta, predstaviće se i mnogobrojni izlagači sportske opreme, suplemenata, ishrane, oporavka i rehabilitacije sportista.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: