Srbija se za SP sa Mađarima priprema u Kečkemetu


Priprema sa Mađarima – Vaterpolo reprezentacija Srbije, posle odbrane trofeja u Svetskoj ligi, u mađarskom Kečkemetu nastavlja da se priprema za Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

Srpski vaterpolisti u ponedeljak kreću u Kečkemet na pripreme koje će delom obaviti sa Mađarima (četiri treninga u prva tri dana) i zatim samostalno, a povratak je planiran za 9. jul.

Selektor Dejan Savić za put u Mađarsku odredio je 18 igrača: Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Dimitrije Rističević (golmani), Milan Aleksić, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović (bekovi), Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Đorđe Lazić (centri), Filip Filipović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Gavril Subotić, Dušan Vasić i Miloš Ćuk.

„Od ranije smo se dogovorili sa Mađarima za zajednički rad. Imamo odličnu saradnju, Merc je izvanredan čovek i kolega. Nije nam bila potrebna zvanična utakmica, sada je glazura priprema u prvom planu za nas, a oni imaju od 7. do 9. jula turnir gde će da provere formu“, objasnio je Savić, a prenosi sajt VSS.

Igrači koji ostaju u Beogradu poput Dobožanova, Vica, Stojanovića, S. Rašovića nastavljaju treninge na Banjici sa Vladimirom Vujasinovićem.

„Po povratku iz Kečkemeta imaćemo odmor do 12. jula kada nastavljamo rad. Tri dana kasnije ujutro putujemo za Budimpeštu kako bi posle podne odradili jedini trening na takmičarskom bazenu“, rekao je Savić.

Srpski vaterpolisti, koji brane svetsku titulu u Budimpešti, u C grupi igraće sa Španijom, Grčkom i Južnom Afrikom.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: