Srbija sa 13 tekvondista na SP u Južnoj Koreji

Trinaest tekvondista brani boje Srbije – Na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, reprezentaciju Srbije u tekvodou predstavljaće 13 takmičara, među kojima su olimpijska vicešampionka Tijana Bogdanović i bivša olimpijaska prvakinja Milica Mandić.

Skoro 1.000 boraca iz 183 zemlje nastupiće na šampionatu koje se održava od 24. do 30. jula, što je rekordan broj.

Pored Bogdanovićeve (kategorija do 53 kg) i Mandićeve (do 73 kg), boje Srbije braniće Vanja Stanković (do 49 kg), Aleksandra Radmilović (do 57 kg), Nađa Savković (do 62 kg) i Ana Bajić (preko 73 kg) u ženskoj konkurenciji, a u muškoj Miloš Gladović (do 58 kg), Nikola Vučković (do 63 kg), Damir Fejzić (do 74 kg), Ivan Karajlović (do 80 kg), Draško Jovanov (do 80 kg) i Marko Đuričić (preko 87 kg).

Milica Mandić sa nestrpljenjem očekuje početak Svetskog prvenstva.

„Od početka godine svima nam je u glavi Svetsko prvenstvo, titula odmah posle Olimpijskih igara, sa druge strane nosi najveći broj bodova – 120. Neće biti lako, čeka nas pomalo težak žreb, što je i normalno. Moramo da se borimo sa nosiocima i sa nekim manje poznatim borcima, ali su spremni došli na turnir“, rekla je Mandićeva, koja je olimpijsko zlato osvojila u Londonu 2012. godine.

Četiri godine kasnije na Igrama u Rio de Žaneiru srebrna je bila Tijana Bogdanović. Istu medalju osvojila je na glavnoj proveri pred SP – President kupu.

„Osvojila sam srebro na President kupu izgubivši u finalu na zlatan bod. Sada, posle nekoliko turnira u novoj kategoriji u kojoj se borim, upoznala sam konkurenciju. Imali smo odlične pripreme na Kopaoniku, Grčkoj i u klubu u Beogradu. Drago mi je što ide veliki tim, sjajna je atmosfera“, poručila je Bogdanović.

Na otvaranju Svetskog prvenstva u Koreji prisustvovaće i predsednik države Mun Džae In.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: