Srbija prvi put ima predstavnika u skijaškoj eliti

Imamo skijaša u eliti – Marko Vukičević pobednik je u generalnom plasmanu takmičenja SAC kupa u Čileu

Najbolji srpski skijaš, 25-godišnji Marko Vukićević je ostvario nekoliko fantastičnih rezultata na trkama Južnoameričkog SAC kupa u Čileu. Time je samo nagovestio sjajnu olimpijsku sezonu.

Vukićević je posle serije trka na kraju uspeo da osvoji i prvo mesto u generalnom plasmanu FIS SAC – Kupa Južne Amerike. To mu garantuje sjajne startne brojeve na trkama Evropa i Svetskog kupa u sezoni pred nama.

Na skijalištima u La Parvi i El Koloradu vozio je devet trka i ostvario tri pobede (dve u spustu i jednu u Kombinaciji). Osvojio je jedno drugo mesto (u superdžiju) i još četiri plasmana u prvih 10. Treba još dodati da su na ovim trkama Markovi konkurenti bili takmičari, koji redovno osvajaju bodove u Svetskom kupu, kao što su legendarni Italijan Verner Hil, pa njegov sunarodnik Giljermo Boska, Norvežanin Saugestad, Slovenac Hrobat, Hrvat Zrnčić-Dim…

Vukićević je značajno popravio bodove za svetsku rang-listu. Zbog zoga je u spustu stigao i do najboljih 30 na planeti, prvi put u istoriji srpskog skijanja. Na ovom takmičenju bio je u pratnji trenera reprezentacije Srbije, Miloša Tomića.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: