Fudbalska reprezentacija Srbije igraće 24. marta naredne godine u Beogradu protiv Litvanije prvi meč grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. u Nemačkoj.

Žrebom je određeno da će u grupi G kvalifikacija za EP 2024. igrati Srbija, Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija. Kvalifikacije za EP 2024. će biti odigrane od marta do novembra naredne godine.

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je večeras raspored odigravanja utakmica u grupi G. Srbija će otvoriti kvalifikacije 24. marta na svom terenu sa Litvanijom, a tri dana kasnije naša selekcija gostuje Crnoj Gori. Bugarska će 20. juna dočekati Srbiju, a sledeći meč naši reprezentativci će imati petog septembra u Beogradu sa Mađarskom. Pet dana kasnije Srbija će gostovati Litvaniji.

Mađarska će 14. oktobra dočekati Srbiju u Budimpešti, a tri dana kasnije naša selekcija će se sastati sa Crnom Gorom u Beogradu. Srbija će poslednji meč u kvalifikacijama za EP odigrati 19. novembra protiv Bugarske u Beogradu.

Direktan plasman na EP 2024. obezbediće po dve najbolje plasirane reprezentacije iz svake grupe. EP je na programu od 14. juna do 14. jula 2024. godine u Nemačkoj.

Ostavi komentar

Translate »