Srbija osvojila zlatnu i srebrnu, do sada šest medalja

Dragan Ristić je osvojio zlatnu medalju, a Zdravko Savanović srebrnu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u streljaštvu, u disciplini vazdušna puška 50 metara, u klasiSH2.

Srbija je tako došla do šest medalja u Tokiju, dva zlata, tri srebra i jedne bronzu.

Ristić, koji je već osvojio jednu zlatnu medalju, u finalu ove discipline ostvario je rezultat od 252,7 krugova i postavio i novi svetski, kao i rekord Paraolimpijskih igara.

Savanović je srebro osvojio rezultatom 250.1, dok je Ukrajinac Vasil Kovalčuk uzeo bronzu.

Vučić čestitao Ristiću i Savanoviću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Draganu Ristiću i Zdravku Savanoviću. „Dragi Dragane, dragi Zdravko, od srca Vam čestitam na zlatu i srebru koje ste osvojili! Ogromna radost za našu Srbiju i još veći ponos za sve nas zbog novog svetskog rekorda koji je postavio naš Dragan! Mi smo mala zemlja, ali zbog vas smo najveći na svetu! Bravo, momci!“, napisao je predsednik Vučić na zvaničnom Tviter nalogu.

Paraolimpijac Dimitrijević stigao u Beograd

Najtrofejniji srpski paraolimpijac Željko Dimitrijević stigao je danas u Beograd nakon nastupa na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Dimitrijević je u Tokiju osvojio srebrnu medalju u disciplini bacanje čunja, u klasi F51, a na beogradskom aerodromu bio mu je priređen doček.

On je takođe vlasnik svetskog i paraolimpijskog rekorda u bacanju čunja.

Na Igrama u Brazilu 2016. godine odbranio je zlatnu medalju osvojenu četiri godine ranije u Londonu.

Pored paraolimpijskih medalj Dimitrijevićj je bio i šampion Evrope tri puta (2016, 2018. i 2021.godine) i osvojio je dva zlata na svetskim prvenstvima (2015. i 2017).

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: