Rekordnih 20 odličja – Novi Pazar bio je središte atletike na balkanskom poluostvu ovog vikenda. Preko 500 atletičara iz 16 zemalja Balkana borilo se na novoizgrađenom atletskom stadionu sa nestvarnom lokacijom.

Za našu zemlju drugog dana osvojeno je sedam medalja, četiri zlata, jedno srebro i dve bronze. Što je u ukupnom plasmanu 20 medalja, a to nas smešta na drugo mesto po broju osvojenih odličja. Ispred nas je reprezentacija Rumunije, koja ima osvojene 23 medalje, a na trećem mestu je Grčka sa 19 medalja.

Prva nas je obradovala Sanja Ristović u sedmoboju koja je zauzela treće mesto sa ukupno 4518 bodova. Potom je Amela Terzić osvojila još jednu zlatnu medalju u trci na 1500m, pred punim stadionom i ogromnim ovacijama publike i prisutnih. Teodora Simović bila je treća u trci na 5000m sa rezultatom 17:46,92.

Branko Pauković osvojio je zlato u bacanju koplja sa daljinom od 75,82 metara. Momak koji se snažno borio dva dana u deset diciplina, Aleksandar Grnović osvojio je najsjajniju medalju sa 7225 bodova. On je oborio nekoliko ličnih rekorda u ova dva dana, što mu je omogućilo da postane prvak Balkana.

U skoku udalj, Milici Gardašević za 3 cm izmaklo je prvo mesto, te je ona sa daljinom od 6.48 metara zauzela drugu poziciju.

Za kraj dana naši momci u štafeti 4*400m u sastavu:  Bojanić, Garaj, Marković, Vukadinović, obradovali su nas još jednim zlatom sa rezultatom 3:15,92.

Izvor i foto ASS

Ostavi komentar

Translate »