Srbija napredovala na FIFA rang listi, i dalje iza Obale Slonovače!

Napredovala je Srbija na FIFA rang listi za 42 boda ali … Fudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za tri mesta na najnovijoj FIFA rang-listi i sada je 49. na svetu.

Izabranici Slavoljuba Muslina posle pobede u Gruziji (3:1) prošlog meseca u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo imaju 42 boda više – 671, čime su prestigli Alžir, Dansku i Maroko.

Odmah ispred Srbije su Obala Slonovače (672), Rumunija (676), Češka (679) i Gana (683).

Selekcija Brazila posle sedam godina preuzela je prvo mesto FIFA liste, zahvaljući odličnim rezultatima u kvalifikacijama i već obezbeđenim mestom na SP u Rusiji, ispred Argentine koja je poražena u Boliviji i izgubila veliki broj poena, treća je Nemačka, četvrti Čile, Kolumbija je skočila na petu poziciju, a redom slede Francuska, Belgija, Portugalija, povratnik među Top10 Švajcarska i Španija.

Kada je reč o rivalima Srbije iz kvalifikacione grupe za plasman na Mundijal 2018. godine, Vels je pao za jedan korak na 13. mesto, Republika Irska za dva – 26, kao i Austrija – 36, dok su Gruzija i Moldavija napredovale za po četiri pozicije i sada su 122, odnosno 158. na svetu.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: