SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE U ŽENSKOJ KOŠARCI!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je Evropsko prvenstvo pobedivši Francusku u finalu sa 63:54.

Drugi put u istoriji Marina Maljković je odvela nacionalnu selekciju naše zemlje do kontinentalne titule, i to pobedom nad Francuskom u finalu odigranom u Valensiji – 63:54 (14:11, 17:15, 17:14, 14:15).

Ovaj uspon je bio baš, baš težak. Ne samo zbog drame sa domaćinom, Španijom, u četvrtfinalu, kada je i pored sudijske krađe pobeđen branilac trona.

Ne samo zbog još jedne drame, protiv Belgije, kada je delić sekunde odlučivao da li će koš suparnica uspeti da ih vine u završnu borbu za tron.

Ne, ovo je bila posebna borba. Sa petostrukim uzastopnim učesnicama finala. Ali i borba sa samim sobom.

Francuska je velesila u ženskoj košarci. Dominantni centri je krase već godinama, a rivali su bivali samleveni najčešće još u prvoj deonici.

A naše kraljice su u toj uvodnoj četvrtini svele “trikolorke” na 14 poena što im je bilo najmanje poena u deset minuta još od 2011. godine.

Iako su suparnice htele da igranjem “preko” Sonje Vasić, njenim ogromnim angažovanjem u odbrani umanje njen ofanzivni učinak, srpske košarkašice su imale spremna rešenja.

Raznovrsni napad, fantastična posvećenost u odbrani i borbenost na svakom delu terena, anulirala je prednost rivalki u reketu.

Srbija slavi, Francuska tuguje… bravo devojke!

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: