Bez Bjelice, Jokića … – Novi Orlovi za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo zbog FIBA prozora koji kreću od ove godine

S obzirom na FIBA prozore koji kreću od ove godine, tačnije u novembru, kao i da selektori neće moći da računaju na igrače iz NBA i Evrolige, postaje izuzetno važno ko gde igra, odnosno u kom takmičenju.

Iz tog ugla, sada je izvesno da na mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo neće biti: Bjelice, Marjanovića, Jokića koji će i naredne sezone sigurno biti deo NBA lige. Tu treba dodati Bogdanovića, Teodosića i Milutinova koji će ili put Amerike ili ostaju u Evroligi. U kremu Evrope su još Nedović (Unikaha), Micić (Žalgiris), Kalinić (Fenerbahče), Milosavljević (Unikaha), Jović, Lazić, Gudurić, Dangubić, Simonović, Dobrić, Kuzmić (Crvena zvezda) i Mačvan (Milano). Naravno kod mnogih je još moguća promena statusa.

Za sada su u Evrokupu Birčević (Partizan) i Lučić (Bajern), Raduljica je u Kini (Đangsu), a još treba da se sačeka potvrda za Štimca čiji Bešiktaš najavljuje da će igrati FIBA Ligu šampiona. Ognjen Jaramaz je kao član Mege sada bez Evrope, kao i Radanov i Davidovac, članovi FMP-a. Ali i to lako može da se promeni.

U svakom slučaju, knjiga će za FIBA prozore pasti na par slova. Odnosno, selektor će za novembar morati da pravi totalno novi tim.

Izvor i foto Sportski zurnal

Ostavi komentar

Translate »