Još jedna sramota – Oglasio se i ASS – Ivana Španović je za Atletski savez Srbije svetska šampionka!

Uprkos tome što Ivana nije osvojila medalju na SP, njen poslednji skok bi doneo zlato i svi bi trebalo da budemo ponosni na njega.

Međutim, sudije u Londonu nisu priznale skok preko sedam metara nego onaj od 6.91 jer je papirni broj ostavio trag u pesku.

A jedan od razloga zašto žalba nije usvojena jesu i Amerikanke koje su se takmičile sa Ivanom.

– Zbog papirnog broja jako lošeg kvaliteta, koji je ostavio trag u pesku, naša šampionka ostala je bez zlatne medalje. Atletski savez Srbije se na ovu odluku žalio, ali je po mišljenju komisije, žalba ODBIJENA! Jer kako “oni“ navode, to bi dovelo do žalbe Američke federacije koja bi ostala bez dve medalje u ovoj discplini, pa je samim tim „lakše“ da se odbije naša žalba – kažu predstavnici ASS iz Londona.

Ono što bi trebalo dodati jeste da je Svetsko prvenstvo u Londonu poslednje takmičenje na kom su se koristili papirni brojevi u tehničkim disciplinama.

Izvor i foto Telegraf

3 thoughts on “SRAMOTA: Ivanina žalba odbijena zbog Amerike! Lakše je bilo odbiti Srbiju nego njih!”
  1. […] „Komisija je amaterski donela odluku, na osnovu televizijskog snimka, nisu uzeli u obzir i kamere na osnovu kojih se meri skok, što smo tražili da se unese u zapisnik. Sudija koji je video fantomski trag posle nije želeo da prizna grešku, verifikovao je svoju odluku, a komisija njegovu. Kada budemo prihvatili sav materijal, žalićemo se dalje, „teraćemo“ se dokle stignemo, ako treba i do Lozane“, rekao je Jevrosimović po dolasku u Beograd iz Londona. […]

Ostavi komentar

Translate »