Sprema se regionalna liga pod okriljem UEFA?

ZAGREB – Regionalna fudbalska liga u kojoj bi ucestvovali klubovi iz zemalja bivse SFRJ mogla bi da startuje 20121. godine, i to pod okriljem Evropske fudbalske unije (UEFA).

Kako navodi hrvatski portal Indeks, iz Niona je „procurela“ informacija po kojoj će najbogatiji evropski klubovi uskoro napraviti Superligu, pre svega iz finansijskih razloga, što je pandan sadašnjoj Ligi šampiona, u kojoj bi kao „gosti“ igrali i neki klubovi iz Severne i Južne Amerike, kao i Azije.

To bi bio elitni nivo, dok bi „niži nivo“ bile regionalne lige, liga zemalja bivše SFRJ, Severna liga sa klubovima iz Danske, Holandije i Škotske kao što su Kopenhagen, Ajaks, PSV ili Seltik, kao i liga Istočne Evrope.

Konacno, nacionalna prvenstva igrali bi klubovi koji nisu u jednom od ova dva niovoa, s tim da bi postojao sportski motiv i mogućnost napredovanja, odnosno ispadanja iz liga.

Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Izvor

Pročitajte i ovo:

0 Thoughts to “Sprema se regionalna liga pod okriljem UEFA?”

  1. ima jedan tim

    hahahahah komedija će to biti prazni stadioni dočekivati,dinamo,hajduk,partizan,zvezdu,želju,sarajavo hahahaha više će izgubiti na kaznama nego na pobedama i sponzorima izgleda oni žele nobi rat.

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: