SPORTSKE IGRE MLADIH USPEŠNO ZAVRŠENE U SRBIJI Jovanović: Sva naša deca su pobednici

Deca pobednici – Na turnirima je učestvovalo malih sportista, dečaka i devojčica iz čak 101 grada, opštine i mesta iz Srbije, što govori o snazi i veličini ove manifestacije.

Za naše dečake i devojčice sledi finalni turnir u Splitu

Sportske igre mladih četvrtu godinu zaredom uspešno su završene u Srbiji. Počelo je od proleća, odigrani su turniri u deset sportova u Srbiji, uzduž i popreko. Najbolji su se skupili u Beogradu od 17. do 21. i uspešno okončali sjajnu godinu. Nema uspešne organizacije ni u jednom poslu, bez uspešnog menadžera i njegovog tima. Kada je SIM Srbije u pitanju, vodi ga uspešna žena, koja je za kratko vreme napravila podvige sa Igrama u Srbiji. Ivana Jovanović izabrana je za predsednika ove organizacije u aprilu. Formirala je tim od iskusnih ljudi iz sveta sporta, rekordi su obarani i sezona na Adi Ciganliji sjajno je završena.

  • Iza nas je naporan rad. Bilo je dana bez spavanja. Organizaciono puno obaveza, sastanaka i požrtvovanja. Ali uspeli smo i sve je odrađeno bez greške. Mi smo tu pre svega zbog dece, ona su nam najbitnija. Kada vidite nasmejanu i razigranu decu, onda ste i vi raspoloženi. Učinili smo sve da uživaju, takmiče se i upoznaju nove drugare. I ono što i sva deca, kako ih mi zovemo simovci, znaju, a to je da je za nas svako dete učesnik i pobednik. I da je svako dete moglo da se prijavi i oproba se u sportu koji voli – istakla je za “Blic” Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih i dugogodišnji sportski radnik.

U Beogradu smo dobili pobednike, koji putuju na finalni turnir u Split. Kao što se već zna, učešće na svim turnirima širom Srbije je besplatno za decu. A pobednicima je u Beogradu bio obezbeđen smeštaj, prevoz i ishrana. Putnici u Split takođe neće imati nikakve troškove.

  • Uz pomoć Vlade Republike Srbije, koja je visoki pokrovitelj manifestacije, puno drugih državnih i lokalnih institucija, sponzora i prijatelja, uspeli smo da realizujemo naše aktivnosti. Bilo je sjajno na Adi Ciganliji. Dobili smo predstavnike koji će sredinom avgusta učestvovati u Splitu i takmičiti se i družiti sa vršnjacima iz BiH i Hrvatske. Imaćemo dečake i devojčice na regionalnom finalu iz puno gradova Srbije. Navodim samo neke: Beograd, Vranje, Veliko Gradište, Ušće, Novi Sad, Pančevo, Irig, Prijepolje, Novi Pazar…

Profesionalne Regionalne lige u košarci, rukometu i vaterpolu pokazale su da zemlje bivše Jugoslavije i te kako mogu sarađivati. Sada imamo prvi put slučaj saradnje i dece sportista iz osnovnih škola.

  • To je zaista velika stvar. Igre spajaju region i to je mnogo važno. Prošle godine je bilo zaista lepo u Splitu, bez ijednog incidenta. Deca su se takmičila, pobeđivala i gubila, ali posle svake utakmice usledili su pozdravljanje i nastavak druženja, na tribinama i plažama. Regionalni predsednik Zdravko Marić je pokretač ove ideje. Zajedno sa izvršnim direktorom Tihomirom Gudićem, nama iz Srbije i kolegama iz BiH, činimo tim, koji je prepoznat i od strane evropskih instuticija i od Međunarodnog olimpijskog komiteta – zaključila je Ivana Jovanović.

Ivana Jovanović

Foto: SIM / PromoIvana Jovanović

Veliko hvala “Blicu”

Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih, posebno je istakla sledeće:

  • Hvala medijima koji su nas pratili. Posebno “Blicu”, čije su se novine čitale na našim turnirima, deca uživala u vašim tekstovima, tražeći sebe na slikama, a vi pratili izveštaje i na sjajnom portalu blic.rs.

Izvor i foto Blic

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: