Sportske igre mladih sutra u Kragujevcu!

Kragujevac će u četvrtak 20. maja, po peti put biti domaćin karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Svečano otvaranje planirano je za 10 časova “kod koša” u Velikom parku.
Deca Kragujevca rado učestvuju u Sportskim igrama mladih i prema rečima Dragana Đorđevića, koordinatora SIM-a za ovaj grad, veliko je interesovanje i očekuje se da ćemo gledati sjajne ekipe koje će se takmičiti u sportovima koje su deo ove sportske manifestacije. Veliki broj ekipa očekuje se na terenima za fudbala gde će se u okviru Coca Cola kupa takmičiti dečaci, ali i devojčice, 2006. godište i mlađi. Ekipa za koju će se navijati u igri “između dve vatre” je ekipa “Za Gavrilovu pobedu”, ekipa koja će na ovaj način pozvati sve da se uključe za prikupljanje novca za lečenje malog Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije.
Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na našim prostorima. U sve tri države gde se Sportske igre mladih održavaju, u Hrvatskoj, BiH i u Srbiji, za decu je sve besplatno. Pobednici Državnog finala, koje će se održati na Zlatiboru, i ove godine idu na veliku Međunarodnu završnicu u Split, gde ih pored sportskog dela, očekuju druženje sa vršnjacima iz regiona i uživanje na splitskim plažama, odakle se nose najlepše uspomene. U Splitu ih ove godine očekuje pravi spektakl, jer Igre slave svoj 25. rođendan, odnosno 25 godina održavanja u Hrvatskoj. BiH je započela svoju 11. sezonu, a u Srbiji, Sportske igre mladih održavaju se po 8. put.
Takmičenja se održavaju uz maksimalno poštovanje svih epidemiloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi.
Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.
Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: