Sportska budućnost Srbije: Nikolina Mijušković, kanuistkinja

Četiri godine po posvajanju prvenstva Srbije, Nikolina Mijušković je postala i najbolja juniorka Evrope. Nikolina živi u Boljevcima, naselju beogradske opštine Surčin, ide u četvrti razred Sportske gimnazije i članica je kluba za sportove na vodi „Marina – Progar“.

VIDEO

Uspesi koji su dobili status „istorijski“ počeli su u junu ove godine, kada je na Svetskom kupu u Francuskoj Nikolina zauzela drugo mesto u disciplini jednoklek na 500 metara. To takmičenje je organizovala Međunarodna kajakaška federacija u okviru programa razvoja ženskog sprint kanua.

Zatim je usledio evropski šampionat u Bugarskoj, sa kojeg su se naši kajakaši i kanuisti vratili sa rekordnih osam medalja, od kojih je zlato u jednokleku na 200 metara pripalo našoj junakinji, dok je u dvokleku, sa imenjakinjom Nikolinom Milić, osvojila bronzanu medalju.

U septembru ove godine je u Segedinu održano takmičenje olimpijskih nada, na kom je Nikolina pobedila u jednokleku i dvokleku na 200 metara, a na stazi od 500 metara je zauzela drugo mesto.

Nikolina Mijušković živi u Boljevcima, naselju beogradske opštine Surčin, ide u četvrti razred Sportske gimnazije i članica je kluba za sportove na vodi „Marina – Progar“.

Autor emisije: Bojana Šumonja
Reditelj: Predrag Sinđelić

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: