Sportska akademija obeležila 20 godina postojanja

BEOGRAD – Visoka škola strukovnih studija „Sportska akademija“ obeležila je 20 godina postojanja svečanim koktelom u Skupštini grada Beograda.

Skup je otvorio profesor Leon Lukman, prvi direktor ove sportske institucije, koju je završilo više od 2.000 studenata u 30 sportskih grana.

„Najveće bogatstvo Sportske akademije uz studente su naši osnivači – grad Beograd, Olimpijski komitet Srbije i Sportska društva Crvena zvezda i Partizan. To su najuglednije institucije u našoj zemlji, koje za svo ovo postojanje zaslužuju najiskrenije divljenje. Ono što njihovi sportisti postižu za sve ove godine na međunarodnim takmicenjima, ukljucujuci i Olimpijske igre su izuzetno bogatstvo ove zemlje, koje ovaj narod izuzetno zna da ceni i poštuje“, istakao je predsednik Saveta Sportske akademija Siniša Jasnić.

Na svecanosti u Skupštini grada goste je iz pred ministartsva sporta pozdravio dr Mirko Kantar, a posebno članicu Izvršnog odbora Međunarodnog Olimpijskog komiteta Klaudiju Bokel.

Među prisutnima bili su i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, savetnik u Sportskom savezu Srbije Dane Korica, sportski funkcioneri granskih saveza Nemanja Marjan, Darko Udovičić, Snežana Žugic, Dejan Tomašević, Slobodan Đurić i drugi.

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: