Svetsko prvenstvo za fudbalere starije od 35 godina biće održano u Engleskoj ovog leta i ugostiće neka od najpoznatijih imena u istoriji ovog sporta, ekskluzivno saznaje britanski Dejli mejl.

Plan je da turnir uključuje osam nekadašnjih šampiona Svetskog prvenstva u fudbalu – Englesku, Argentinu, Brazil, Francusku, Nemačku, Italiju, Španiju i Urugvaj.

Takmičenje organizuje „Elit plejers grup“ (EPG), grupa vrhunskih bivših fudbalera i biznismena u svetu sporta, a biće poznato pod nazivom EPG kup.

Ova grupa predlaže da pravo učešća na turniru imaju samo igrači koji imaju 35 ili više godina, koji su igrali u dresu svoje zemlje ili su zabeležili barem sto nastupa u najvišem nivou takmičenja neke zemlje.

Kapiteni svake od zemalja učesnica su osnivači EPG-a, a to su: Stiv Mekmanaman (Engleska), Esteban Kambijaso (Argentina), Emerson (Brazil), Kristijan Karembe (Francuska), Kevin Kuranji (Nemačka), Marko Materaci (Italija), Mišel Salgado (Španija) i Dijego Lugano (Urugvaj).

Privremeni timovi u koje je umao uvid Dejli mejl uključuju pet bivših osvajača Zlatne lopte – Engleza Majkla Ovena, brazilskog trojca koji čine Kaka, Ronaldinjo i Rivaldo, kao i Fabija Kanavara iz Italije.

Takođe se navodi da je Engleska već angažovala Ešlija Kola, Džoa Kola, Rija Ferdinanda, Dejvida Džejmsa, Frenka Lamparda i Robija Faulera.

Ostale zvezde koje se navodno spremaju da nastupe na ovom takmičenju su Brazilci Kafu i Roberto Karlos i Francuzi Tjeri Anri i Marsel Desaji.

Kako prenosi britanski list, za Argentinu bi mogli nastupiti Ernan Krespo i Pablo Zabaleta, dok su Mesut Ozil i Sami Kedira na spisku Nemačke.

Španski tim koji je u opticaju uključuje Davida Vilju i Karlosa Pujola, dok bi Frančesko Toti trebalo da zaigra za Italiju, a Dijego Forlan za Urugvaj.

Sportonline.rs

Ostavi komentar

Translate »