Spektakl u „grupi smrti”, Nemačka ide na Englesku

Fudbalska reprezentacija Nemačke u osmini finala Evropskog prvenstva igraće protiv Engleske na Vembliju, Francuska će na Švajcarsku, a Portugalija na Belgiju.

To je epilog spektakularnig trećeg kola u F grupi, sa pravom nazvanom „grupom smrti”, pošto su oba meča – Nemačka-Mađarska u Minhenu i Francuska-Portugalija u Budimpešti završena identičnim rezultatom 2:2, prenosi SIA.

U Minhenu Mađari su bili na pragu čuda, poveli su golom Adama Šalaija u 11. minutu, izjednačio je Kai Haverc u 66, samo dva minuta kasnije novu prednost gostima doneo je Andras Šafer, da bi senzaciju sprečio Leon Gorecka u 84. minutu i odveo Nemce dalje kao drugoplasirane grupi.

Na „Puškaš areni” u Budimpešti prvi put u istoriji šampionata dosuđena su tri penala na jednom meču, Kristijano Ronaldo pogodio je oba za Portugalce, u 31. i 60. minutu, a za Francuze Karim Benzema u 45+2. minutu.

Povratnik u reprezentaciju Francuske bio je strelac i u 47. minutu i omogućio remi kojim su aktuelni šampioni sveta kao pobednici grupe otišli dalje.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: