Specijalni gost Beogradskog maratona – Stefano Baldini

Stefano Baldini nekadašnji olimpijski šampion u maratonu biće specijalni gost na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu.

Baldini, šampion sa Igara u Atini 2004. godine, tokom karijere osvojio je brojne nagrade, dva puta je bio prvak Evrope, isto toliko puta osvajao bronzane medalje na Svetskim prvenstvima i bio najbolji na planeti u polumaratonu.

„Čini nas ponosnim da će na Beogradskom maratonu gost biti legendarni Stefano Baldini, jedan od najboljih maratonaca u istoriji ove atletske discipline, osvajač zlatne olimpijske medalje iz Atine na autentičnoj stazi od Maratonskog polja do starog olimpijskog stadiona Panatenaikon. Baldini je tada na temperaturi od 36 stepeni postigao i rekord staze od 2:10,55. Zahvaljujući uspehu iz Atine, na određen način, postao je savremeni Filipides i Spiridon Luis“, rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Nikolić naglašava da dolazak Baldinija u Srbiju govori o značaju i kvalitetu 30. Beogradskog maratona.

Stefano Baldini ističe da mu je čast što će biti deo velikog događaja u Beogradu.

„Maratoni su uvek dobra prilika za promociju zdravih stilova života, druženja i pozitivnih vibracija“, poručio je Baldini.

Osim što će pomoći u domaćoj i međunarodnoj promociji Beogradskog maratona, Baldini će biti i predavač na Stručnoj tribini učesnicima Beogradskog maratona dan pre trke, koja se održava 22. aprila.

Izvor i foto: Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: