SP za odbojkaše igraće se u septembru, za odbojkašice u oktobru

U konkurenciji odbojkaša igraće 24 reprezentacije, od toga 10 selekcija iz Evrope. Na SP za odbojkašice isto, a plasman su do sada izborili selekcija Japana i SAD, svetski prvak

Svetsko prvenstvo za odbojkaše igraće se od 10. do 30. septembra u Italiji i Bugarskoj, dok će šampionat sveta konkurenciji odbojkašica odigrati od 30. septembra do 21. oktobra u Japanu, saopštila je danas Svetska odbojkaška federacija (FIVB).

U konkurenciji odbojkaša, na Svetskom prvenstvu će igrati 24 reprezentacije, od toga 10 selekcija iz Evrope.

Pored organizatora, Italije i Bugarske, plasman je izborila i Poljska, svetski prvak, dok će se iz kvalifikacija plasirati sedam selekcija.

Reprezentacija Srbije će od 23. do 28. maja 2017. godine igrati u E grupi II runde evropskih kvalifikacija u Hrvatskoj, sa domaćinom, Belorusijom, Danskom, Švajcarskom i Norveškom.

Na SP u konkurenciji odbojkašica igraće 24 reprezentacije, a plasman su do sada izborili selekcija Japana i SAD, svetski prvak.

Iz Evrope će igrati osam reprezentacija, a ženska reprezentacija Srbije igraće u B grupi II runde evropskih kvalifikacija od 30. maja do 4. juna sa Poljskom, domaćinom turnira, Češkom, Slovačkom, Kiprom i Islandom.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: