Soro se čudi situaciji u našem vaterpolu – Imamo tradiciju, rezultate, rad, olimpijski smo pobednici i, po meni, zaslužujemo još bolji status – kaže Slobodan

SLOBODAN Soro ni u 38. godini ne pomišlja da okači kapicu o klin. Nedavno je kao kapiten predvodio vaterpoliste Brazila u kvalifikacijama za SP, ali nije siguran da li će i da igra na Šampionatu u drugoj polovini jula u Budimpešti. Trenutno se odmara u Beogradu i povremeno prati Partizan, s kojim je 2011. pokorio Evropu.

– Brazilci su mi davanjem kapitenske trake ukazali veliku čast. Selekcija je podmlađena, iz olimpijskog tima ostalo nas je trojica. Felipe Perone je uzeo predah, a centar Josip Vrlić kako čujem planira da napravi pauzu kako bi zaigrao za Hrvatsku. Napravili smo veliki uspeh, a šta će biti dalje videćemo – ističe Soro.

Trofejni golman planira da u maju igra za Botofago, kada će i prelomiti da li i dalje da brani za Brazilce:

– Od raspleta u njihovoj federaciji zavisi i moja sudbina. Zato je neizvesno da li ću da igram na SP.

Sjajni čuvar mreže je veoma vezan sa Srbiju. Uostalom nikad ni ne bi prihvatio poziv Brazila, da je mogao da konkuriše za najbolji tim za Rio. Očekivao je da će olimpijsko zlato doneti mirnije dane našem vaterpolu, ali…

– Situacija je očajna. Preko medija pratim šta se dešava u Partizanu, našem vaterpolu i ne mogu ni sam sebi da objasnim zašto smo u ovoj situaciji. Mada ja i nisam osoba koja treba da da te odgovore, jer nigde nisam angažovan – priča Soro.

Svestan je nekadašnji golman Srbije da je u zemlji teška finansijska situacija:

– Nešto, ipak, ne funkcioniše kako treba. Imamo tradiciju, rezultate, rad, olimpijski smo pobednici i, po meni, zaslužujemo još bolji status.

Soro nikad nije krio da želi da po završetku karijere ostane u trofejnom sportu:

– Zasada je to samo kao ideja. Nisam ni blizu odluke da prestanem da igram. Odluka će zavisiti od date situacije. U vaterpolu sam 28 godina, taj posao najbolje znam da radim. Sigurno ću izabrati najbolje rešenje za mene.

NE ČITAM FORUME
TROFEJNI golman ističe da mu je posle Olimpijskih igara srce puno, jer je Brazil bio među osam, a Srbija pobednik. Na komentare ostrašćenih navijača nikad se nije ostvarao:
– Za vreme Igara nisam čitao forume, potpuno sam se isključio. Ni prijateljima nisam dozvoljao da mi prenose šta ljudi govore. Onaj ko je hteo razumeo je moju odluku. Uostalom meni je Dejan Savić rekao da ne računa na mene, Savez me je pustio.

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »