Novak Đoković je bez finala Olimpijskih igara pošto je nakon preokreta poražen u polufinalu od Aleksandra Zvereva sa 1:2 – 6:1, 3:6, 1:6


Desilo se nešto neverovatno u Tokiju! Novak je briljirao, igrao sjajno, zgazio je Nemca u prvom setu sa 6:1, napravio brejk i poveo sa 3:2 u  drugom setu. Sve je „mirisalo“ na finale, na zlato…

A onda šok, Novak je stao i zaledio Srbiju! 

Zverev je nanizao osam gemova. Dobio je drugi set sa 6:3, potom u odlučujućem napravio dva brejka i onda poveo sa 4:0 pre nego što je Novak uspeo da osvoji gem. To je bilo sve od Srbina, na kraju veliki preokret Nemca za finale Olimpijskih igara a boriće se za zlatnu medalju protiv Rusa Karena Hačanova.

Počeo je meč žestoko, videlo se da je ulog veliki. Sevali su strašni udarci sa obe strane. Nole je prvi bio na testu, već u prvom gemu, ali odličan servis popravio je stvari.

Potom je sačekao šansu, iskoristio grešku Zvereva u četvrtim gemu, napravio brejk, koji je potvrdio na svoj servis pa je posla pola sata igre vidio sa 4:1.

I, to je bilo sve što smo videli od Nemca u prvom setu. Kada ga je načeo prvi teniser sveta, Nemac se totalno raspao, ostao je bez još jednog servis gema, pa je Nole na kraju dobio set sa 6:1.

Prvi teniser sveta je i u drugom setu spasao jednu brejk loptu. Nemac se nekako držao do petog gema, već tada je bio na ivici, nervozan i frustriran, polomio je reket, a Đoković je samo zadao konačan udarac. Napravio brejk i drugom setu za 3:2.

Onda je usledio neverovatan pad u igri prvog tenisera sveta. Zverev je u naletu napravio brejk osvojio dva gema bez izgubljenog poena i preokrenuo na 4:3.  Potom još jednom oduzeo servis gem srpskom teniseru, nanizao je Nemac četiri gema, dok je Srbin samo posmatrao šta se dešava i izgubio je set sa 3:6. 

Novak nije ličio na sebe, sada je on bio nervozan, vikao je na svoj boks… Nije uspeo da zaustavi nalet Nemca ni na startu odlučujućeg seta, koji je Zverev otvorio brejkom. Nemac je igrao, a Srbin statirao, kao da je nemo posmatrao šta se dešava nije imao odgovor, pa je Zverev nnanizao osma gemova od drugog seta i poveo 4:1 u odlučujućem.  Nije Đoković imao snage za povratak, Zverev je na njegov servis iskoristio meč loptu.

NOVAK ĐOKOVIĆ – ALEKSANDAR ZVEREV 6:1, 3:6, 1:6

TOK MEČA 

Treći set

1:6 – Kraj! Novak je izgubio treći gemu setu, a Zveere drugu meč loptu pretvara u pobedu. U finalu će igrati protiv Karena Hačanova.

1:5 – Zverev igrao kao u transu, sve pogađa, čak i Novaku trena sada čudo ovo da preokrene. Servira za opstanak u meču.

1:4 – Konačno je Đoković stigao do gema!

0:4 – Zverev je potvrdio brejk i sada ima neverovatnu prednost, juri ga pobedi i finalu! Zverev je osvojio osam gemova zaredom.

0:3 – Novak je nervozan a Zverev ga razbija na terenu i dolazi do brejka i velike prednosti. Neviđen pad u igri prvog tenisera sveta, ovo nije normalno.

0:2 – Šteta, šteta! Gem za Nemca. Imao je Novak bve brejk prilike. Prvo je Nemac servirao 219 na sat, a onda je Novak prilikom sledećeg poena poena, a Zverev je izborio 40:40. Potom je poslao lopticu u aut, pa je Srbin dobio treću šansu za brejk, ni nju nije iskoristio, kao ni četvrtu.

0:1 – Nemoguće je da se ovo dešava posle onakvog prvog seta! Zverev sve pogađa i dolazi do 40:15 na servis Đokovića koji se lošije kreće. Sada je odigrao ramom i pomogao Zverevu da napravi brejk!

Novak je otišao na pauzu, koji se vratio za samo nekoliko minuta!

Drugi set

3:6 – Neverovatno! Set za Nemca, a delovalo je na početku da bi Nole mogao do pobede u dva seta. Zverev sada strašno  servira, neverovatno je kako Novak nije mogao da mu parira u ovom setu.

3:5 – Zverev sada igra na sve ili ništa, više rizikuje i to mu se isplatilo. Poveo je 40:15 na serevis Đokovića i napravio novi brjek. Blizu je osvajanja drugog seta, neočekivan razvoj situacije. Mada, jasno je da se Nemac neće predati tek tako.

3:4 – Nemac je potvrdio brejk i opet nije izgubio poen u gemu! Šta god da se dešava s Nobakov bilo bi dobro što pre da se probudi.

3:3 – Kakav šok! Brejk Zvereva sa nulom, neverovatan pad u igri Đokovića.

3:2 – Breeeejk! Samo je bilo pitanje kada će Nole slomiti Zvereva, koji je već bio na ivici živaca.Drugu priliku Srbin pretvara u brejk i sad nema dileme, biće ovaj meč brzo gotov.

– Nole, Nole… – ori se sa tribina. Naravno, nema navijača, dozvoljen je ulaz sportistima a Srbi ima podršku zemljaka.

2:2 – Besan je Zverev, nemoćan je na terenu pa pokušava da ispovocira Novaka, a onda je razbio reket tokom četvrtog gema, koji dobija Đoković.

1:2 – Lak gem za Zvereva, ali čelamo brejk u drugom setu.

1:1 – Imao je sada šansu Zverev da uzme servis gem Đokoviću, koji srpski teniser i drugu brejk loptu spasava i dobija gem.

0:1 – Prvi gem u drugom setu pripao je Zverevu nakon što je ubedljivo izgubio uvodni set u meču.

Prvi set

6:1 – Demolirao je Novak Zvereva u prvom setu,mada nije tako delovalo na startu meča, ali kada Srbin upali mašinu, melje bez milosti.

5:1 – Načeo je Đoković Zvereva, a sada mu samo preostaje da totalno dotuče rivala. Pravi Đoković još jedan brejk i sada servira za prvi set.

4:1 – Delovalo je da će lako Novak potvrditi brejk,imao je 40:15,  ali ne predaje se Nemac, bori se Zverev,  međutim, ne da Srbin servis gem, potvrđen je brejk. 

3:1 – Konačno, počeo je Zverev da greši i Đoković dolazi do 40:15 na servis rivala. Odmah prvu koristi i dolazi do vođstva u setu.

2:1 – Au kako je počeo meč. Duge razmene, opasni udarci sevaju sa obe strane. Još jedan nezgodan poen za Novaka koji se završava greškom Nemca i sjajnim drop-šotom Srbina. 

1:1 – Lagan prvi gem za Zvereva na startu meča. Nemac opasno servira. Čini se da je Novak oštećenjer je bila dobra lopta, sudija je uzviknuo aut, a glavni rekao da se poen ponovi.

1:0 – Prvi gem u meču pripao je Đokoviću. Nije bilo lako, morao je Novak da se naradi, čak i da spasi jednu brejk loptu. Imao je nekoliko promašaja forhendom, pa je poklonio Zverevu brejk šansu. Ali, servis je popravio sve.

Đoković prvi servira!

09.45 – Đoković i Zverev su na terenu, uskoro počinje meč

09.43 – Ovo je prvi Novakov meč danas , pošto će igrati i polufinale miks dubal sa Ninom Staojanović.

09.34 – Pobednik ovog meča će u finalu igrati protiv Karena Hačanova koji je sa 6:3, 6:3 pobedio Pabla Karenja Bustu.

08.30 – Nadamo se da će NOvak Đoković srušiti negativan rekord koji ima do sada u polufinalima Igara. Izgubio je 2008. godine i potom osvojio bronzu, dok je četiri godine kasnije ostao i bez odličja.

Ostavi komentar

Translate »