Partizan je u petak raskinuo ugovor sa Sejdubom Sumom, a već uveliko se nagađa gde bi omaleni ofanzivac mogao da nastavi karijeru. Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev podseća da Gvinejac, nakon što je klub iz Humske raskinuo ugovor sa njim, u Evropi može da zaigra tek na proleće, pa je mnogo verovatnija opcija da karijeru nastavi na Bliskom istoku ili nekoj drugoj dalekoj destinaciji od one da će zaigrati u Zvezdi.

– Ne plašim se da će Suma otići u Crvenu zvezdu, kako se kod nas spekuliše, već sam uveren da će da ode negde daleko odavde. Na kraju smo se mirno razišli i nema mesta za razne spekulacije. Prvi sam odreagovao kada je napravio incident, a klub je u takvoj situaciji pokazao snagu i odlučnost, i naravno zajedništvo. Isto bismo postupili da je u pitanju bio bilo koji drugi igrač. Sumi sam poželeo sreću na odlasku, ali Partizan je iznad svakog pojedinca i u zvaničnom klupskom saopštenju je sve rečeno. Idemo dalje, jer nas uskoro očekuje serija utakmica na domaćoj sceni i u Evropi i nadamo se nastavku dobrih igara i rezultata – rekao je Iliev.

Podsetimo, Sejduba Suma je stigao u Partizan pre četiri godine, a doveo ga je upravo Iliev iz Slovana iz Bratislave, kome je za obeštećenje plaćeno 1,65 miliona evra. Dolazak je bio spektakularan, uz predstavljane na stadionu, a prevremeni rastanak sumoran.

Ostavi komentar

Translate »