Prenos u bioskopima – Slovenija vri od uzbuđenja zbog za nju istorijskog finala protiv Srbije, a hiljade navijača na svaki način pokušavaju da prisustvuju utakmici, piše Frans pres.

„Napred ka pobedi“ je na naslovnoj strani dnevnog lista Delo, kao i svih drugih nacionalnih medija.

Od polufinalne pobede nad Španijom u četvrtak navijači su krenuli u grozničavu potragu za kartama ne bi li u poslednjem trenutku došli do mesta u istanbulskoj hali Sinan Erdem.

Finale počinje u 20.30, a očekuje se šest do sedam hiljada slovenačkh navijača na tribinama hale koja prima 16.000 gledalaca. Od petka su tur-operatori prodali više od hiljadu putovanja u Istanbul a slovenačka administracija je pozvana da hitno napravi desetine pasoša.

Posebno su organizovana dva čarter leta a hiljade navijača je na 18-očasovno putovanje do najvećeg turskog grada krenulo autobusom ili kolima.

Utakmica će biti prenošena na državnim medijima kao i u ljubljanskom bioskopu koji je otkazao večernje projekcije zbog prenosa finala i tako izazvao navalu na 350 raspoloživih ulaznica.

Kakav god da bude rezultat, reprezentativci će u ponedeljak biti dočekani kao heroji a svi navijači koji budu želeli da ih vide i pozdrave moći će besplatno da putuju vozom.

Ovo je prvo finale nekog međunarodnog takmičenja u kome Slovenija učestvuje. Slovenački nacionalni sport je međutim skijanje.

Izvor B92

Ostavi komentar

Translate »