Slavoljub Muslin: I dalje sam na klupi Srbije!

Slavoljub Muslin je i dalje selektor

Slaviša Kokeza, predsednik FSS, danas je više od tri sata pregovarao sa trenerom i direktorom reprezentacije: Sledi nastavak razgovora, jer postoje stvari o kojima bi trebalo razmisliti.

Slavoljub Muslin je i dalje selektor fudbalske reprezentacije Srbije! Ovo je epilog razgovora na Terazijama 35 koji su danas u sedištu Fudbalskog saveza od podneva do 15.15 vodili predsednik Slaviša Kokeza, selektor Muslin i direktor reprezentacije Goran Bunjevčević.

– Sa predsednikom Saveza i direktorom reprezentacije sam pričao o stvarima koje su se dogodile u poslednjih 17 meseci, od kada sam došao na klupu A tima. Uradili smo jednu temeljnu analizu naših kvalifikacija i svega što smo u njima doživeli i proživeli. Dugo smo pričali o svemu, jer je tema bila kako da se dalje razvija fudbalska reprezentacija – rekao je Muslin za „Novosti“ po završetku sastanka sa Kokezom i Bunjevčevićem.

Oko 15.15 su selektor i direktor napustili prostorije FSS na Terazijama 35 i uputili se na jednu stranu, a predsednik Kokeza je posle samo pet minuta, takođe, izašao iz zgrade i krenuo na potpuno drugu stranu Terazija, što je možda nekome bilo i previše simbolično, jer nijedna strana, u ovim maratonskim razgovorima, nije bila previše ubedljiva u svojim izjavama.

– Ovo su bili vrlo konkretni razgovori i sasvim je normalno da predsednik, selektor i direktor reprezentacije pričaju o saradnji. Podsećam da je Muslin bio moj izbor za selektora, da on nije pao sa neba i više od tri sata smo pričali o daljim planovima – rekao je Slaviša Kokeza po odlasku sa Terazija.

Na još konkretnije pitanje: da li je Muslin i dalje selektor Srbije i kakva je njegova dalja sudbina na klupi reprezentacije, Kokeza je dao zagonetan odgovor:

– Ne bih pričao o tako konkretnim stvarima. Mi ćemo u naredna dva do tri dana nastaviti naše razgovore, ali postoje neke stvari o kojima bi trebalo razmisliti.

Danima je fudbalska Srbija brujala o tome kako je još pre utakmice u Beču sa Austrijom Slavoljubu Muslinu „kovertirana“ ostavka.

Navodno će ga na klupi zameniti Dragan Stojković Piksi i navodno će reprezentacija na Mundijal u Rusiju sa novim selektorom.

Muslinu se poslednjih meseci na dušu stavlja da reprezentacija igra slabo. Da formacija na terenu nije po ukusu navijača. Da bi u A tim morao da se pozove mladi as Lacija Sergej Milinković-Savić i neke slične stvari. Međutim, utisak je da na relaciji predsednik-selektor „krči veza“ zbog nekih drugih stvari koje čak ni juče nisu bile dostupne javnosti.

Od svega toga, danas su posle više od tri sata razgovora na Terazijama prezentirane samo dve skromne izjave. Da su pili samo kafu ili dve, sve sa kiselom vodom, i da su „čavrljali“ o deset mečeva kvalifikacija, kvalitetu igre, formaciji 3-4-3.  Ili o nekim novim imenima na spisku reprezentacije, pre bi se ispričali.

Ovako, Kokeza, Muslin i Bunjevčević su, bez ikakve sumnje, „pretresali“ mnogo teže teme od 12.00 do 15.15. Zasad su te teme ostale između četiri zida predsednikovog kabineta. A, što rekoše obojica, možda ćemo za dva ili tri dana saznati nešto više. Bilo kako bilo, Slavoljub Muslin je juče u podne u zgradu FSS ušao kao selektor, a posle više od tri sata je iz nje izašao, takođe, kao – selektor Srbije.

MUSLINOV UČINAK

Od kako je 25. maja prošle godine seo na klupu „orlova“ na prijateljskom meču sa Kiprom u Užicu, učinak Slavoljuba Muslina na 15 utakmica nije loš. Osam pobeda, pet remija i dva poraza, uz pozitivnu gol-razliku 26:15. Srbija je kao prvoplasirani tim u grupi D izborila plasman na Mundijal sa šest pobeda, tri remija i jednim porazom, uz gol-razliku 20:10.

SRBIJA SA MUSLINOM

Srbija – Kipar 2:1 (prijateljska)
Srbija – Izrael 3:1 (prijateljska)
Rusija – Srbija 1:1 (prijateljska)
Srbija – R. Irska 2:2
Moldavija – Srbija 0:3
Srbija – Austrija 3:2
Vels – Srbija 1:1
Ukrajina – Srbija 2:0 (prijateljska)
SAD – Srbija 0:0 (prijateljska)
Gruzija – Srbija 1:3
Srbija – Vels 1:1
Srbija – Moldavija 3:0
R. Irska – Srbija 0:1
Austrija – Srbija 3:2
Srbija – Gruzija 1:0


SPISAK U PONEDELjAK – Fudbalska reprezentacija Srbije će uskoro na azijsku turneju. Prvo će 10. novembra u Gvanžuu, u kojem trenutno živi i radi Dragan Stojković Piksi, da odigra prijateljski meč sa Kinom, a 14. novembra u Busanu sa Južnom Korejom.
– Najkasnije u ponedeljak ću saopštiti spisak kandidata za ova dva prijateljska meča – otkrio je Muslin.


UGOVOR ŠTITI SELEKTORA – Fudbalski savez Srbije je u maju 2016. godine potpisao zanimljiv ugovor sa Slavoljubom Muslinom. U njemu stoji da će selektor obavljati svoju dužnost do kraja kvalifikacija za Mundijal u Rusiji. A on će se automatski nastaviti ukoliko se „orlovi“ kvalifikuju za Mundijal.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: